Geen promotie naar de 3e klasse!

Helaas mocht het zaterdag 1 juni niet zo zijn voor het 1e elftal. Tegenstander Noordbergum, vooraf al sterk ingeschat, bleek te sterk voor de mannen van scheidend trainer Jeroen de Groot. In een mooie wedstrijd kwamen de Spijksters zelfs nog op voorsprong maar toen na een uur spelen de 2-1 viel, was het gedaan en liepen de gastheren weg naar 5-1. Poolster is door de nederlaag uitgeschakeld voor promotie maar heeft een zeer geslaagd seizoen achter de rug in een heerlijke competitie met veel derby's. Ook NEC Delfzijl werd in Groningen door Be Quick 1887 uitgeschakeld. Mede door een rode kaart binnen het kwartier werd het erg lastig en ondanks dat ook NEC zich kranig weerde, komen we de ploeg ook volgend jaar waarschijnlijk weer tegen. Laatste periodekampioen van 4E die nog meedeed om promotie was Middelstum. De mannen van Meinardi kwamen op een 2-0 voorsprong maar na rust gaven ze het voordeel uit handen en stond het vlot weer gelijk. De 2-2 betekende verlengen en opponent Hollandscheveld scoorde en trok de 2-3 over de streep. Daarmee was ook Middelstum uitgeschakeld en zullen we ook deze ploeg komend seizoen vermoedelijk weer treffen.

Het verslag zoals dat op Eemsmondsport.nl te lezen is:

Poolster houdt uur stand in Noordbergum

Poolster moest in en tegen Noordbergum aantreden tegen de plaatselijk favorieten en kreeg met 5-1 klop. Dat klinkt als een flinke oorwassing voor de Spijksters, maar dat was het zeker niet. Het team van trainer Jeroen de Groot wist op voorhand dat het geen eenvoudige opgave zou worden om verder te komen, want bij de thuisploeg spelen allemaal voetballers die een verleden in het betaalde voetbal of de hoogste klassen van het amateurvoetbal hebben.

‘Ik heb ze tijdens het duel tegen Anjum bekeken en zag toen al wel dat er heel wat kwaliteit in dat team zit’, aldus de oefenmeester. Hij liet overigens ook doorschemeren dat het voor zijn team niet echt een noodzaak was om dit jaar naar de derde klasse te promoveren. Iets wat bij Noordbergum wel speelde. Toch was er wel een plannetje gesmeed over de wijze waarop men de Friezen zou moeten bestrijden. En dat deden de Spijksters prima. Ze wisten zeker in de eerste helft overal wel een teen of been tussen te krijgen, waardoor de goed lopende combinaties van de thuisclub werden verstoord. Toch hadden ze het betere van het spel en omdat de ploeg liever aanvalt dan dat ze verdedigen, kregen ze een tik te verwerken. Na 38 minuten spelen veroverde Poolster de bal op het middenveld na een ingooi van Noordbergum en was het Daan Bos die vanuit het niets de 0-1 op de borden wist te schieten. De ontlading was enorm aan de zijde van Poolster. Het had de organisatie goed op orde en om tegen een ploeg als Noordbergum op voorsprong te komen gaf ook nog wel wat extra’s. Voor de gastheren was dit het moment om een tandje bij te schakelen. Uit een corner was het vlak voor rust Feike Zijlstra die de bal in de kruising wist te jagen: 1-1.

Lukte het voor de rust nog wel bij Poolster om er af en toe uit te komen, na de doelwisseling bleek dat een hele opgave te zijn en was het vooral tegenhouden geblazen. Een schot van Huy Thank Tran betekende 2-1. De boel dicht zien te houden en op zoek gaan naar dat ene moment dat succes zou kunnen opleveren was nu de boodschap. Dat wilde echter niet lukken en nadat Rochendy Constancia er na ruim een uur spelen 3-1 van had gemaakt, was het wel klaar voor Poolster. Uiteindelijk zouden Huy Thank Tran en Tarik Bourakba nog twee treffers aan het totaal toe weten te voegen, maar daar maalde bij Poolster niemand meer om.

Jeroen de Groot (Poolster): ‘We hebben er alles aan gedaan om er een echte wedstrijd van te maken. Dat hebben we een uur lang weten vol te houden. We kunnen trots zijn op deze jongens en hebben op de terugreis een feestje gevierd omdat het seizoen gewoon erg goed is geweest. Als je kijkt waar we drie jaar geleden stonden en wat we nu als vereniging hebben weten te bereiken? Dat doet me erg veel. Dit was mijn laatste wedstrijd als trainer van Poolster en het is ook een beetje onwerkelijk om dit allemaal los te laten. Maar vanaf dit moment ben ik wel hun grootste supporter. Ze gaan de komende jaren nog veel van deze ploeg horen.’

* Noordbergum – Poolster 5 – 1 (1 – 1).
Daan Bos 0-1; Feike Zijlstra 1-1; Huy Thank Tran 2-1; Rochendy Constansia 3-1; Huy Thank Tran 4-1; Tarik Bourakba 5-1