Close

Poolster 1 pakt volle winst in thriller

Na twee gelijke spelen, 2-2 tegen zowel Mamio als Noordwolde, trad Poolster 1 deze middag aan tegen HFC'15. De Hoogkerker combinatieclub stond in de onderste regionen met 1 punt uit 2 duels maar de wandelgangen lieten horen dat het geen slechte ploeg is.

Ria van Kooten kon dit keer volledig haar verhaal voor de microfoon doen. Helaas geen Pupil van de Week (zie oproep elders op de site). Toch een gemis voor de ambiance.

Het was direct een wedstrijd. Vanaf minuut 1 maakte HFC duidelijk wat het wilde. Het begon dreigender dan Poolster en combineerden makkelijker. Poolster moest direct aan de bak. Met een verdediging waar 3 spelers ontbraken (Jeroen de Groot, Vincent Lips en ook Stijn de Regt mocht niet spelen na inademing van fosfaatzuur bij de melkinstallatie) stond het toch organisatorisch redelijk. HFC drong aan, maar wisten het net nog niet te vinden. Poolster moest hopen dat het met een uitval gevaarlijk kon worden. Terwijl uw reporter deze zin noteerde, brak de thuisclub uit. Kevin Bijlsma werd voorin aangespeeld en mocht opvallend makkelijk zijn tegenstander voorbij waardoor hij oog in oog kwam te staan met de keeper van de gasten. Hij had geen antwoord op de inzet van Kevin en het stond 1-0

Vanaf de aftrap zet HFC dan weer een aanval op. Een bal wordt neergelegd op zo'n 16 meter van de goal en lijkt te kunnen worden weggewerkt. De deels wegglijdende Dennis Smit kan de bal onvoldoende raken waardoor linksvoor Joost van der Meijs net voor de uitstormende sluitpost Marcel Werkman de bal kan intikken. Zo is het na een minuut weer 1-1. HFC maakt het spel, Poolster reageert nu maar heeft het moeilijk. De gasten schakelen net iets sneller om, staan eerder positioneel goed en voorin spelen ze aardig. In de 16e minuut staan rechts achterin 4 spelers van Poolster dichtbij elkaar. Toch leveren ze zomaar de bal in en kan Stephan Boersema namens HFC er vandoor. Hij wordt gevloerd en in principe een overtreding randje 16 maar scheidsrechter Bulthuis hanteert de voordeelregel omdat weer Joost van der Meijs vrij kan aanleggen voor een schot. Door te scoren bewijst hij het gelijk van de scheidsrechter maar staat Poolster wel met 1-2 achter.

Rond de 20e minuut lijkt er een ernstige blessure te zijn voor Nick Elderman van HFC. Terwijl de brancard al onderweg is, staat hij gelukkig weer op maar moet het speelveld wel verlaten en kan niet verder. Wil Poolster vandaag succes boeken dan zal het de verdediging van HFC onder druk moeten zien te krijgen want dit lijkt niet de beste linie van de Hoogkerkers.

Na een overtreding van Robbert Kok kan hij een gele kaart aan zijn palmares toevoegen. HFC krijgt op dik 20 meter een vrije trap en laten een ingestudeerde variant zien waarmee ze de rechtsvoor vrijspelen. Zijn schot vanaf de zijkant is te wild en hij raakt slechts het vangnet maar dit was wel even schrikken voor de thuisploeg.

Poolster probeert zich terug te vechten in het duel en creëert wat kleine kansjes. In de 40e minuut mag Poolster een vrije trap nemen en dit is een klusje voor Robin UIlhoorn. Zijn geplaatst schot raakt overduidelijk de arm van een opspringende verdediger en de leidsman wijst resoluut naar de 11 meter stip. Penalty voor Poolster en Dennis van Dijk laat zich dit buitenkansje niet ontnemen ; 2-2. Dan ga je er vanuit dat de rust zo bereikt kan worden echter lijkt HFC wederom te scoren. De bal rolt ook wel in het doel maar aanvoerder Erwin Siekman staat buitenspel. Even later een paar identieke situaties en telkens steekt de grensrechter van Poolster zijn vlag omhoog, tot frustratie van de bank van HFC, maar scheidsrechter Bulthuis beoordeeld de situaties zelf ook en laat of doorspelen, of is het eens met de grensrechter.

Na rust blijft Robin UIlhoorn in de kleedkamer achter en mag Danny Wiersum voorin gaan spelen. We zijn nog maar een paar minuten bezig als keeper Marcel Werkman reddend op moet treden. Het schot in de hoek weet hij tot corner te verwerken. Gedurende de tweede helft wordt nogmaals duidelijk dat de verdediging echt de achilleshiel van HFC is. Tot grote woede van de trainer die overspannen ogend aan de kant staat te schreeuwen tegen zijn verdediging nadat Poolster weer een aanval mag opzetten. Het duel gaat nu meer gelijk op. Is HFC een ploeg waar Poolster eigenlijk van zou moeten winnen?

Rond het uur spelen een rommelige fase met veel balverlies aan beide kanten en weinig verzorgd voetbal. Marco Dijkstra komt Dennis Smit vervangen voordat Smit zich laat gaan tegen van der Meijs, die zich soms provocerend opstelt. Wanneer de thuisclub aanvalt, resulteert dit vaak in breien rond de 16 meter en uiteindelijk balverlies. Gevaarlijker wordt het als het directer en doelgerichter speelt.

Dan de 71e minuut. Een discutabel moment bij een aanval van HFC. Terwijl iedereen denkt dat Robbert Kok een overtreding maakt beoordeeld Bulthuis dat het reglementair spel is, dus doorgaan en geen overtreding. Uit de aanval hierop komt de bal tot twee keer toe bij Julian Bos terecht. Bij de tweede keer besluit hij zijn passeeractie binnendoor te maken en met rechts uit te halen. Zijn schot gaat prachtig in de verre kruising! 3-2 voor Poolster. HFC probeert nogmaals de gelijkmaker te forceren maar moeten uitkijken voor de uitbraken van de thuisclub. In de 82e minuut lijkt Kevin Bijlsma, na een mooie actie van Dennis van Dijk, de 4-2 aan te tekenen maar hij schiet de ogenschijnlijk makkelijke bal over. Dan een minuutje later. HFC is weer in de aanval en men haalt doeltreffend uit dus lijkt het weer gelijk te staan. Echter, de grensrechter van Poolster heeft geconstateerd dat de scorende speler na een terugkomende bal alsnog voordeel heeft van zijn buitenspelpositie. Ook nu blijft de scheidsrechter rustig, hoort het verhaal aan en besluit geen doelpunt toe te kennen maar een vrije trap voor Poolster. Het blijft 3-2 !!

Nu zijn de rapen bij HFC gaar. De al eerder verwijderde trainer is witheet en loopt het veld op. Hij roept zijn spelers op om van het veld af te gaan en men is op weg naar de kleedkamer. Wat krijgen we nou, zeg ... Na een paar minuten kiest HFC toch eieren voor haar geld en komt het veld weer op om het duel af te ronden. De gasten pompen de bal telkens in "de 16" maar Marcel Werkman keept uitstekend en houdt zijn ploeg op de been. Poolster loert op het countertje en in de 89e minuut lijkt dit resultaat op te leveren. Danny Wiersum pikt de bal achter de verdediging van HFC op na een lange bal van Robbert Kok. Wiersum besluit onder de keeper door te schieten maar het schot wordt deels gekraakt. De langzaam naar het doel rollende bal kan door een verdediger worden tegengehouden. Poolster houdt stand, het piept en het kraakt maar een tweede uitbraak via Dennis van Dijk en Johan de Groot levert bijna een doelpunt op.

Als scheidsrechter Bulthuis ver in extra tijd affluit is Poolster als winnaar uit de spannende strijd gekomen. HFC zal vast en zeker minder content zijn met resultaat en scheidsrechter als de thuisclub dat is en enkelen van HFC laten dat de leidsman ook nog even duidelijk weten.

Met 5 punten uit 3 wedstrijden reist Poolster volgende week af naar Appingedam om daar tegen De Pelikanen aan te treden. Wedstrijden op zich....!