Poolster wint van Middelstum in uitwedstrijd met twee gezichten (1-5)

Beide teams zijn enigszins vergelijkbaar. Jong, volledig ervoor gaan en leuk perspectief voor de toekomst.
De eerste helft leek het er totaal niet op dat de einduitslag 1-5 zou worden.
Poolster zonder Tom Dijkman (geschorst) en Marco Dijkstra (geblesseerd), maar ook Middelstum zonder enkele basisspelers (waaronder goalie Jeroen Smit) konden zich vooraf opmaken met de wetenschap dat de thuisclub tot dusverre een prima indruk achterliet in de bekercompetitie en 1e competitieduel en de gasten zoekende zijn naar de juiste formule.

Kansen aan beide kanten de eerste helft , doch Poolster opende de score. Jesse Smit bewees vanmiddag zijn goede vorm en tekende 0-1 aan. De eerstvolgende aanval van de Middelstummers betekende echter direct alweer de 1-1 en het kon alle kanten op.
Dat Poolster echter een “pareltje“ in hun midden heeft bewees Kevin Bijlsma met zijn 1e treffer 1-2, ( rust 1-2)

Dat voetbal ook onvoorspelbaar is bewees de tweede helft zatermiddag .
Het was Middelstum dat vanaf het begin druk zette op het doel van goalie Simon Dijkman. Paniekerige toestanden voor het goal inclusief bal tegen de paal en vermeende hands hield de Spijksters echter op de been.
Men herpakte zich en de wedstrijd kantelde volledig in het voordeel van de bezoekers.
Weer Kevin Bijlsma scoorde (1-3) en de strijd was beslist.
De jeugdige Ian Uilhoorn (prachtige voorzet) had hier niet bepaald een onbelangrijk aandeel in.
Middelstum probeerde het tij te keren maar Poolster benutte de gegeven ruimte prima.
De jeugdige Wesley Bos beloonde zijn ijver met een prima goal (1-4) en het was Jesse Smit die met een harde schuiver de einduitslag op 1-5 bepaalde .
Onverwacht voor menigeen maar de eindstand loog er niet om.

Volgende week Poolster 1 – Amicitia VMC 1.
U bent welkom!

Groet,