Toerental 4e weer hoger

Poolster 4 mocht afgelopen zaterdag in het wit aantreden tegen de mannen van Noordpool uit Uithuizen. In de laatste wedstrijden liep het allemaal wat stroever en was het niet zo flitsend als voor de winterstop. Er werd gelijkgespeeld tegen FC LEO en vorige week bij De Fivel. Tussentijds werd wel concurrent Rood Zwart Baflo op een nederlaag getrakteerd, een 6 puntenduel.

Dit keer onder leiding van scheidsrechter Koerts werd onder koude en natte omstandigheden voor het eerst de aftrap verricht. Poolster wederom niet compleet maar gelukkig wel voldoende spelers om de degens te kruisen. Poolster begon rustig en hield een extra mannetje op het middenveld, zonder direct als een blinde naar voren te rennen. De Uithuizer formatie kon goed meekomen en het spel was in evenwicht. Waar Noordpool een aanval dreigde op te zetten, kletsten Koert en Kor er vrolijk op en gaven de aanvallers weinig ruimte. Langzaamaan kwamen wel wat kansjes, de meeste voor Poolster, een enkele voor Noordpool UFC. Spits Henry bleek wederom moeite te hebben met het scoren vanaf een meter of twee, drie dus dat was niks nieuws. Ook Richard deed dit dunnetjes over en Johnny schoot nog maar eens van dichtbij tegen de paal. Was het weer zo'n dag dat de leer de keeper niet wilde passeren? Deze vraag werd al snel beantwoord want nu wist Johnny wel een aanval doeltreffend af te werken (1-0). Poolster wilde meer en probeerde de score uit te breiden. Een minuut voor rust dan een hoekschop. André liet de bal bij de tweede paal vallen, rekenend op de inlopende Alex. En net zo was 't. Hij liep de bal keurig in de goal en gingen we rusten met 2-0

In de rust kwam Klaas-Jan aangesneld. Had storingsdienst en blijkt Groningen en Assen dan al te hebben gezien (zegt ie). Dus snel in de kleren om de vlag te hanteren. Nog een paar mutaties waarmee elke speler gewoon een flink aantal minuten kan maken. Duurt vervangt Pieter en Jan Frank komt op de plaats van Koert. Leider Michael zet de poppetjes weer op de plaats en zo vangt het tweede bedrijf aan.

De trouwe supporters zien dat Noordpool er niet meer uit komt. Poolster creëert kans op kans maar mist het raffinement om de score op te laten lopen. Nadat Henry het voor gezien houdt en Johan hem vervangt weet de invaller met kunst en vliegwerk wel te scoren, al slibt de bal tergend langzaam door de drab het doel in. Poolster verzuimt het overwicht uit te drukken in een grote score. Er volgt nog één doelpunt. André legt de bal na een vrije trap op het hoofd van Johnny die met een boog-kopbal de keeper verschalkt en de 4-0 laat aantekenen. Ook de ingevallen Klaas Jan weet de bal niet over de doellijn te drukken. Mogelijk dat hij nog in de storingsdienstmodus zat...... Al met al toch wel een stabiele overwinning, wat de burger moed geeft voor het volgende 6 puntenduel, uit tegen de nummer 2 van de competitie ; Viboa/Hunsingo op 11 maart aanstaande. Weet Poolster hier een goed resultaat weg te slepen dan kan het mooie seizoen worden bekroond.