Diesel Poolster ruim langs KRC

Weken vliegen voorbij! Voor je het weet sta je alweer langs de kant van het veld om de zaterdag duels te aanschouwen. Helaas konden de bekerwedstrijden van Poolster 2 en 3 geen doorgang vinden, overal lijkt er sprake te zijn van gebrek aan voldoende spelers en ook Poolster zit met 4 seniorenelftallen ook in dat schuitje. Hopelijk kunnen we wel door op de ingezette lijn maar makkelijk zal het niet worden. Daarom hierbij een oproep aan oud-leden, geïnteresseerden, club lozen en anderen om het voetballen weer op te pakken en je aan te melden bij onze vereniging als spelend lid.

De laatste bekerwedstrijd van de poule stond op het programma, in Spijk troffen KRC en Poolster elkaar. Er is weinig historie te vinden, de ploegen hebben elkaar niet vaak getroffen. De vereniging van de bezoekers is ontstaan uit een fusie tussen vv Kantens uit Kantens en vv de Robben uit Rottum. Vanaf die tijd is de clubnaam vv KRC wat staat voor Kantens de Robben Combinatie. Onthoud u dat voor de pubquiz! De ploeg gaat dit seizoen weer deelnemen bij de standaard teams in de 5e klasse.
Poolster moest het vandaag stellen zonder Kevin Bijlsma en ook Marco Dijkstra had nog teveel last van zijn knie, opgelopen in de eerdere wedstrijd tegen Be Quick. Desalniettemin kon trainer Bas Groeneveld putten uit een brede selectie. Om zoveel mogelijk spelers aan het werk te zien werd de basis ten opzichte van eerdere wedstrijden gewijzigd en had daarmee voor deze wedstrijd als volgt één en ander ingevuld:
Doel : Ronan
Verdedigend : Wesley, Johan, Robin en Robbert
Middenveld : Raoul, Tom en Jesse
Aanvallend : Julian, Daan en Nils.
De bank werd bezet door Koen, Niels, Colin, Boris en Mark.

Gedurende de wedstrijd hadden de toeschouwers de sirenes van de hulpdiensten op de achtergrond. Brandweer Bierum bestaat 100 jaar en daarmee feliciteren we ze hartelijk! In de ochtend was het al een komen en gaan van bezoekers en werden demonstraties gegeven, in de middag kwam zelfs de traumaheli nog langs!

Net na half drie was het de onpartijdige Brian Eenkhoorn die KRC liet aftrappen. Nadat Poolster de bal had veroverd, werd de eerste aanval opgezet. Over de rechtervleugel wist Julian zijn directe tegenstander kwijt te raken en speelde de bal op Raoul. Hij leverde een puntgave voorzet af, precies op het hoofd van Daan, die de aanval af wist te ronden door van dichtbij hoog de bal tegen de touwen te koppen (1-0). Een droomstart van de Spijksters en we gingen er eens goed voor zitten. Echter, KRC liet het er niet zomaar bij zitten. In de 6e minuut verslikte Ronan zich bijna in een situatie waar hij een aanstormende aanvaller van KRC laat zag, balverlies leed maar tot zijn genoegen zag dat de bal hoog over het doel werd gemikt. 5 Minuten later een betere poging van de meest gevaarlijke aanvaller aan de zijde van de bezoekers, hij droeg het shirt met nummer 9, die een hard schot in de benen had dat niet heel veel langs het doel van Poolster vloog. Geen saaie openingsfase maar een thuisploeg die het nog niet op orde had, ondanks de vroege goal. Er werd teveel balverlies geleden door de driehoek op het middenveld en KRC wilde daarna snel schakelen en de nummer 9 zoeken. Poolster zocht openingen maar veelal werd de dieptepass op de spitsen gegeven vanuit de ‘punt naar achteren’ waar je hoopt dat er een verbindingsspeler is die het geven van een eindpass verplaatst naar een plek hogerop het veld zodat het sneller, verrassender en zuiverder wordt. Wanneer Poolster aanvalt via de vleugels is het direct gevaarlijk en komen er kansen. In de 39e minuut wel een goede pass door het hart van de verdediging en Daan komt in een 1 op 1 situatie met de doelman. Vlak voor zijn schot krijgt hij nog een duw in de rug mee van de verdediger, wordt hierdoor toch gehinderd, en ziet zijn schot geblokkeerd door de doelman. De scheidsrechter vind het te weinig om in te grijpen en daarmee is de kans op 2-0 verkeken. Sterker nog, KRC weet vlak voor rust de gelijkmaker te scoren! Het is niet de eerste keer dat Poolster zelf aan de basis staat van een tegengoal en ook nu loopt men weer te knoeien. De bal wordt vanuit linksachter door het midden gespeeld waar ook nog eens belangrijke duels worden verloren. De bal komt voor de voeten van een KRC’er die zijn boogbal in de kruising ziet ploffen en de 1-1 op het bord laat zetten. We schrijven de 43e minuut.
Geen helft van Poolster om in de geschiedenisboeken te laten opnemen en wellicht na de vroege openingstreffer werd de klus te licht opgevat. Duidelijk is dat het op alle fronten beter moet!

Ongewijzigd betraden de acteurs het veld voor het tweede bedrijf. Na een aantal minuten valt op dat Poolster hoger en samenhangender druk zet op KRC en ook lijkt men geconcentreerder te zijn. KRC weet toch een paar keer over links te ontsnappen en de ruimte te gebruiken maar echt gevaar komt er niet uit. In de 52e minuut moet een verdediger van KRC zich laten vervangen met schouder- of sleutelbeenklachten en dat lijkt impact te hebben op KRC. Ondanks dat ze alles geven bij het verdedigen lijkt de organisatie even weg en Poolster maakt daar snel gebruik van. Tom speelt de bal diep op Julian maar de rechtsvoor neemt de bal niet lekker aan. Onbedoeld legt hij het leer wel precies voor de voeten van Daan die niet nadenkt maar afdrukt en de bal laag binnen schiet (2-1). Niet veel later is het dezelfde speler die de nummer 9 op de rechterkant van het veld passeert, de aanvaller staat nu mee te verdedigen, maar wordt van achteren onderuit gehaald. Het lijkt op natrappen maar de scheidsrechter besluit de kaart op zak te houden, overigens was het een faire wedstrijd.
Poolster lijkt er beter in te zitten dan in de eerste 45 minuten. Trainer Groeneveld haalt na een uur spelen de moegestreden Daan en Raoul van het veld en Koen en Mark komen binnen de krijtlijnen. Amper 5 minuten later laat Koen zijn klasse zien met een geweldige steekpass op Julian, die keurig aflegt op de meegelopen Jesse en de keeper hiermee uitspeelt. Smit loopt de 3-1 binnen en de geelhemden nemen nu afstand. De grensrechter deed nog een dappere poging door zijn vlag in de lucht te steken maar werd direct door de leidsman overruled. Met het inbrengen van Koen kwam er meer voetbal in het elftal, meer combinaties werden zichtbaar – ook omdat bij KRC langzaam de krachten wegvloeiden – en één daarvan leidde tot de 4-1. het was Biemond die de aanval opzette en via een één-twee ook af wist te maken (68e minuut 4-1). In de 73e minuut wederom Koen die over de linkerflank diep gaat en een voorzet kan afgeven op Julian. Vanaf de rechterkant vindt hij de ruimte om ook een duit in het zakje te doen (5-1). Na zijn goal vervangt de 17-jarige Boris Raangs hem op de rechtsvoor positie. Boris had zich direct onsterfelijk kunnen maken maar raakt de bal niet lekker en schiet naast. Het is nu éénrichtingsverkeer, Poolster begint steeds geolieder te draaien en de bezoekers komen niet meer over de middellijn. Het is wachten op meer goals van de gastheren. Johan en Wesley worden nog vervangen door Niels en Colin maar de score tegen de leeg gespeelde opponent loopt niet verder op, mede doordat teveel aanvallers voor eigen succes gaan en daardoor niet de juiste keuzes maken. Het slotakkoord is voor de jongste speler op het veld, Boris heeft een mooi laag schot in huis maar ziet de doelman de bal verwerken en niet veel later fluit de prima leidende Eenkhoorn voor het einde van dit duel. KRC vocht voor wat het waard was maar kon de diesel uit Spijk niet stoppen.

Volgende week start de competitie en mag Poolster 1 naar Uithuizermeeden. Met het spel van het laatste half uur zal het tegen De Heracliden in staat moeten zijn om met een resultaat weer naar Spijk af te reizen. Tot aander week!

Foto`s: A. Flikkema