1e en 2e moeten punten afgeven

Messcherp VVK verslaat Poolster.

SPIJK – Op een bar koude zaterdagmiddag ontving Poolster zaterdag 3 december de Groningers van VVK. In onderling overleg was besloten de wedstrijd om 13:00 uur af te laten trappen, zodat spelers en supporters de WK wedstrijd van het Nederlands elftal konden aanschouwen.

Delta netwerk was aanwezig om tekst en uitleg te geven over het verglazen van Spijk. Ook was Delta de balsponsor van de wedstrijd, uiteraard was Poolster blij met deze geste en spraken hun dank uit.

Pupil van de Week was er deze wedstrijd niet, kinderen hebben het in deze periode ‘druk’ en genoeg afleiding met de komst van de Goedheiligman en zijn volgelingen. Gezien de kou maar goed ook.

De tegenstander van vandaag was op een 10e plaats op de ranglijst te vinden. Men had 9 punten uit 7 wedstrijden verzameld en waren natuurlijk van plan dit aantal vandaag te verhogen. Trainer de Groot van Poolster was vorige week al even gaan buurten aan de Korreweg om de Stadjers aan het werk te zien. Of en hoe hij zijn voordeel hiermee kon doen was de vraag. Overigens waren vandaag ook Pesiwarissa (Corenos) en Van Der Wiel (De Fivel) aan de lijn te vinden. Zij treffen VVK zeer binnenkort en probeerden ook een indruk te krijgen van de klassegenoten.

Trainer Jeroen de Groot kon zoals het leek over een nagenoeg fitte selectie beschikken. Zijn keuze voor de eerste elf was als volgt:

Marcel

Wesley, Robin, Tom, Robbert

Niels, Marco, Johan D, Johan de G

Jesse en Kevin

(wissels: Robbin Vriend, Gijs de Weerdt, Peter Westerhuis, Ferdinand Oosterhuis en Kees Dijkman)

Om 13:00 uur dus liet scheidsrechter Joop van Leeuwen het duel beginnen. Poolster startte furieus en kreeg in de eerste minuut direct al een aantal kansen maar de keeper van VVK werd niet gepasseerd. De gasten verstopten zich niet en gingen ook in de aanval. Een voorzet vanaf de rechterflank viel op de lat maar zonder echt gevaarlijk te zijn maar VVK gaf een eerste signaal af.

De lat zou vandaag vaker onderwerp van gesprek zijn, zoals na een tiental minuten als Robbert met een diagonaal de bal bij Kevin weet te krijgen, maar de aanvaller knalt vanaf rechts de bal hard en vol op de lat. Er is al snel een open wedstrijd ontstaan waarin beide partijen snel de aanvallers zoeken.

VVK is de eerste ploeg die weet te scoren. Een indraaiende voorzet valt in het strafschopgebied en keeper Werkman lijkt de bal tijdig te kunnen onderscheppen. Hij schat de situatie echter verkeerd in, spits Milkovic kan ertussen komen en daarna simpel inschieten. Een tegenvaller voor Poolster dat op zoek moest naar een gelijkmaker. Deze kon al vlot er komen, met name door toedoen van Wesley Bos wist de thuisploeg twee goede aanvallen te produceren, maar de bal viel net niet voor de juiste paar schoenen.

Na zo’n 20 minuten moest Kevin zich laten vervangen. Hij had toch teveel last van een blessure die hij had opgelopen tegen Amicitia en nu het enkelgewricht volledig werd belast bleek het toch niet te gaan. Mark Lijnema was zijn vervanger. Jammer voor speler en team maar ook Mark heeft eerder laten zien een doelgerichte aanvaller te kunnen zijn. Poolster raakt wederom de lat als uit een hoekschop de bal wordt getoucheerd, vermoedelijk door een speler van VVK. Ook nu blijft een score uit. De wedstrijd is een gevecht geworden, het is bikkelen en veel duels zijn overal op het veld te zien. VVK heeft een aantal spelers in de gelederen die fysiek sterk zijn, grote sterke kerels die overigens ook gewoon goed kunnen voetballen en zich niet zomaar van de bal af laten zetten.

Het spel van VVK lijkt wel een patroon te hebben. Vaak laat spits Tim van der Molen zich wat zakken om dan in balbezit snel een voorzet te geven en Mateo Milkovic, voorheen Middelstum, te zoeken.

De gasten komen van ruim een half uur op 0-2. Helaas ziet de uitkomende doelman er ook nu niet goed uit en maakt een inschattingsfout waardoor Milkovic wederom in staat is de bal in het doel te deponeren. Een tegenvaller voor de geelhemden die nog fanatieker de aanval moesten zoeken om de aansluitingstreffer te produceren. Kansjes waren er wel maar VVK was bovenliggend en won de meeste duels, Poolster leek niet op alle posities in beste doen en worstelde niet alleen met de tegenstander maar ook met zichzelf. Als ook de 0-3 nog valt, wederom Milkovic, krijgt VVK steeds meer het goede gevoel en gaan de koppies bij Poolster naar beneden.

Jeroen zal de rust zeer waarschijnlijk hebben gebruikt om de mannen weer op te peppen, het geloof in een goed resultaat terug te brengen. Klaas Adolfs kwam ooit eens in de kleedkamer bij het 2e elftal dat toen met 0-4 achterstond en zei; “4-4 is ook een uitslag”. En zo geschiede, na 90 minuten 4-4.

Al vroeg in de tweede helft wist Poolster dan ook eens te scoren. Mark jaagt de keeper van VVK af, kan de uittrap smoren en zo komt de bal bij Johan de Groot die zich dit kansje niet laat ontnemen en de 1-3 tegen de touwen werkt. Dit had de ploeg even nodig en kan als katalysator werken richting een goed resultaat. Helaas voor de Spijksters kunnen ze niet lang in de waan blijven omdat vanaf het rechtermiddenveld VVK-speler Dion Beekman aan een solo begint, geen strobreed in de weg wordt gelegd, en in de 60e minuut hard de 1-4 binnen mag knallen. Dit lijkt wel de nekslag voor Poolster.

VVK heeft het naar de zin in Spijk en is ook gewoon een goede ploeg met zeer scherpe spitsen die altijd dreigend zijn en op zoek naar de goal. Het team weet met veel lopende mensen om ruimtes te creeren waar van der Molen of Milkovic maar wat graag gebruik van maken. Laatstgenoemde maakt zijn vierde van de middag en de 1-5 is een feit. Poolster loopt achter de feiten aan, is vandaag niet het blok als elftal dat een tegenstander het moeilijk kan maken en moet een forse nederlaag slikken.

Poolster 2 kan lang mee met koploper DVC 4.

Om 12:15 uur was al eerder de competitiewedstrijd tussen Poolster 2 en DVC Appingedam 4 gestart. Aan alles was te zien dat de ploeg uit Appingedam goed in elkaar steekt en veel te bieden heeft. Poolster heeft natuurlijk ook veel te bieden en eigenlijk ontstond er een aantrekkelijke wedstrijd op een hoog niveau. Poolster kwam zelfs op een verdiende voorsprong. Nadat eerst Migèl twee keer met een schot dichtbij was, kwam de ploeg uit een corner van Arjan – Marco kan geheel vrijstaand inkoppen – op 1-0. De Damsters zijn een aantal keren dichtbij een gelijkmaker en uiteindelijk lukt dit ook - wat gelukkig kan de spits al liggend de bal door de benen van Cas schieten – maar dan ook wel weer terecht de 1-1. Tot de rust geen doelpunten meer, wel leuk voetbal.

Na de rust weet DVC om het verschil te maken, met name omdat bij corners Poolster niet goed opgesteld staat en daardoor tegengoals moet incasseren. De koploper weet naar 1-4 weg te lopen en als in de slotminuten Jelte een strafschop kan benutten eindigt de wedstrijd in 2-4.

Verslag : André van Gennip.

Foto’s : Poolster 2: Sandra Bos, Poolster 1: Angela Smit