Close

B1 net niet naar de finale !

Zaterdag 9 mei 2015 ; 12.30 uur :

1/2 bekerfinale Marrum B1 - Poolster B1

Per bus van Drenthe tours vertrokken spelers, staf en een supportersschare rond 10.00 uur richting het Friese Marrum. Voor beide verenigingen onbekenden van elkaar, de charme van een bekertoernooi. Tegen half 12 arriveerden we in Marrum. Zoals verwacht een kleine plaats en dito sportpark. Met wat kunst en vliegwerk werd de bus door het dorp en voor de kantine van de club geposteerd. Tijd voor een bakkie !

Even na 12 uur kwam de selectie uit de kleedkamer om aan de warming-up te beginnen. Voorop keeper Martijn Bakker met reservedoelman Mark Raangs. Daarna in willekeurige volgorde Chiel de Lange, Niels Smit, Meindert Dijkstra, Marco Uilhoorn, Erwin Heun, Stefan Talens, Egbert Westerhuis, Nelson Verlaan, Sven Vos, David Bijlsma, Twan Hoven, Jesse Smit, Robbin Vriend (als vervanger van de afwezige Sander Swijghuizen) en Ramon van Gennip. Laatstgenoemde was niet fit vanwege een enkelblessure die hij een week eerder had opgelopen. Hij begon, samen met Mark, Egbert, Stefan en Robbin, op de bank.

Na de warming-up gingen de spelers nog een keer in de kleedkamer waar ze een filmpje van de 1e selectie te zien kregen. Hoofdtrainer Jeroen de Munck stak, samen met de spelers, onze B1 een hart onder de riem en wenste ze veel succes. Leuk en motiverend!

Om half 1 kwamen de spelers met scheidsrechter en grensrechters (in ons geval Henk Koerts) het veld op. Inmiddels had de harde kern van Marrum wat (Bengaals) vuurwerk afgestoken waardoor een grote rookwolk ontstond. Om 12.34 uur floot de scheidsrechter voor de eerste keer en de wedstrijd begon. Poolster speelde eerst tegen de harde wind in. Zou deze wind, in lengterichting over het veld staand, nog van invloed zijn op het duel? Het antwoord kwam snel. In de 5e minuut werd een hoge bal van Marrum richting onze goal geblazen en Martijn kon de bal maar half verwerken. De spits van Marrum was attent en knalde raak 1-0  Marrum had meer balbezit, had veel voordeel van de wind, maar won ook de duels op het middenveld. Poolster had er in de eerste helft korter op kunnen en misschien wel moeten zitten. Poolster liet zich in de 10e minuut voor het eerst zien. Met een steekbal wordt Twan op avontuur gestuurd maar twee verdedigers weten hem ternauwernood af te stoppen. De éne krijgt zijn voet ertussen, de ander zijn lichaam waardoor de kans weg is. Marrum is wel even gewaarschuwd. Even later een identieke aanval maar onder druk weet Twan David niet te bereiken en kan de keeper de bal oppakken. Ook Marrum krijgt een paar mogelijkheden maar nu is de wind in bijna alle gevallen nadelig en waait de bal over de achterlijn. Tot de 31e minuut. Poolster grijpt weer niet in op het middenveld en mag te vrij combineren. De steekbal op de rechterspits lijkt nog door Chiel afgestopt te kunnen worden maar hij krijgt de bal onvoldoende weg. De spits kan de bal meenemen en maakt geen fout in de afwerking 2-0. Even dreigt Poolster overlopen te worden maar bereikt de rust wel met dezelfde stand. De wind heeft helaas veel invloed op deze wedstrijd. Kan Poolster in de tweede helft hiervan gebruik maken? Het is in elk geval nog niet gespeeld ondanks de 2-0 achterstand.

Om 13.28 uur dan de start van de tweede helft. Direct een ander wedstrijdbeeld. Waar Poolster eerst achter de feiten aanliep, is het nu de thuisclub die er niet meer uit komt. Poolster is in de aanval en schuift steeds meer op richting het doel van Marrum. Dan, 10 minuten gespeeld in de tweede helft, wordt Nelson vrijgespeeld en kan alleen op de keeper af gaan. Hij ziet zijn inzet echter geblokt door de keeper en hiermee wordt een goal voorkomen. Maar dan toch! Na een kwartier ziet Jesse kans de bal over de uitgelopen keeper te lobben en de aansluitingstreffer is een feit. 2-1 Zou het dan toch lukken?

Marrum wil er wel uit maar heeft net zoveel last van de wind als Poolster de eerste helft. Slechts sporadisch komen ze richting de goal van Poolster. Eénmaal zijn ze dichtbij een treffer. Een gemakkelijk gegeven vrije trap op 17 meter van het doel wordt laag maar net naast geschoten. Poolster nog steeds in de wedstrijd.

Dan om 14.00 uur een vrije trap voor Poolster. Vanaf links draait Erwin de bal in en weet Poolster de 2-2 te scoren. We staan gelijk !!!..... Nee, toch niet. De scheidsrechter keurt het doelpunt af wegens duwen van een Poolster speler. Oei........ was dat wel zo ??? Poolster protesteert niet echt en accepteert de beslissing.

Overigens floot de scheidsrechter verder een prima partij maar dit zijn wel van die beslismomentjes in de wedstrijd. Hoe dan ook, Poolster B1 moest verder en dat deden ze ook. Ze knokten voor een resultaat, in elk geval die gelijkmaker erin krijgen. Even na de afgekeurde goal weer een grote kans maar ook nu valt de bal net niet goed. Poolster heeft Marrum in de duimschroeven. Robin komt nog als extra aanvaller in het veld om de laatste fase toch het doelpunt af te dwingen. Ook Stefan en Egbert waren eerder al ingevallen.

Maar helaas, alle inzet mocht niet baten. In de 95e minuut blaast de leidsman de wedstrijd ten einde en, hoe zuur ook, Poolster B1 gaan niet naar de finale ondanks dat het vandaag wel had gekund. Het team heeft, zeker de tweede helft, gestreden maar het geluk, dat Marrum vandaag wel had bij de eerste goal, was niet aan Poolster zijde.

Een tijdje na de wedstrijd denk je nog na. Wat ging er fout? Wat kon er anders? Wat als Sander en Ramon wel hadden kunnen spelen? In sport telt dit allemaal niet. In sport kun je achteraf niets meer veranderen. Er worden nu eenmaal fouten gemaakt en kansen gemist, op alle posities en in alle situaties. Feit is dat we Marrum moeten feliciteren met de overwinning en hen succes toewensen in de finale van de districtsbeker.

De spelers van B1 kunnen trots zijn op deze bekercompetitie en het bereiken van de halve finale. Deze wedstrijd gaven ze alles zonder het gewenste resultaat maar in eerdere duels wisten ze wel telkens als winnaar van het veld te stappen en kwamen ze niet voor niks zover

Daarom, geniet van deze ervaring en denk niet alleen terug aan dit verlies maar zeker aan alle positieve en goede momenten die je als team met elkaar hebt beleefd. Ga zo door !

Marrum foto 1 Marrum foto 2 Marrum foto 3 Marrum foto 4 Marrum foto 5 Marrum foto 6 Marrum foto 7 Marrum foto 8 Marrum foto 9 Marrum foto 10 Marrum foto 11 Marrum foto 12 Marrum foto 13 Marrum foto 14 Marrum foto 15 Marrum foto 16 Marrum foto 17 Marrum foto 18 Marrum foto 19 Marrum foto 20 Marrum foto 21 Marrum foto 22 Marrum foto 23 Marrum foto 24 Marrum foto 25 Marrum foto 26 Marrum foto 27 Marrum foto 28 Marrum foto 29 Marrum foto 30 Marrum foto 31 Marrum foto 32 Marrum foto 33 Marrum foto 34 Marrum foto 35 Marrum foto 36 Marrum foto 37 Marrum foto 38 Marrum foto 39 Marrum foto 40 Marrum foto 41 Marrum foto 42 Marrum foto 43 Marrum foto 44 Marrum foto 45