Close

Bas Groeneveld nieuwe hoofdtrainer Poolster

Bas Groeneveld, nu nog actief bij SV Bedum, staat met ingang van het seizoen 2024/2025 aan het roer bij vv Poolster.

Hij volgt daar Jeroen de Groot op die aan zijn vierde seizoen bij de geelzwarten bezig is. Het wordt voor de Bedumer de eerste klus als hoofdtrainer. ‘We zochten een ambitieuze oefenmeester en denken die met hem te hebben gevonden. Als vereniging zijn we zeer content met deze keuze’, vertellen voorzitter Hendrik Moesker en bestuurslid André van Gennip van de Spijkster club.

De 35-jarige oefenmeester, woonachtig in Bedum komt vanaf de plaatselijke sportvereniging waar hij de laatste jaren actief is geweest als assistent-trainer bij SV Bedum 1 en momenteel de JO-19-1 van de Bedumer club onder zijn hoede heeft, waarmee hij ook de mogelijkheid heeft om zijn KNVB-opleiding TC2/VC3 af te ronden. Het jeugdteam speelt in de derde divisie met ploegen als SC Genemuiden, DZOH en Rohda Raalte.

Groeneveld is een geboren en getogen Bedumer en dat hij zijn voetbalcarrière daar begon is niet meer dan logisch. Zijn debuut in het eerste elftal van de toenmalige zaterdagclub CVVB maakte de logistiek medewerker van het Ommelander Ziekenhuis in Scheemda op 17-jarige leeftijd. Het vak trainer/coach trok hem en hij ontwikkelde zich in logische volgorde vanaf de onderbouw en begeleide selectieteams tot aan de JO-19 en dus recent als assistent bij het Bedumer vlaggenschip. Organisatorisch vervulde Groeneveld onder andere de rol van technisch coördinator.

De Bedumer ziet Poolster als een prima stap in zijn carrière. De gedreven coach zal voor het eerst als hoofdtrainer op eigen benen staan en wil graag werken aan de voetbaldoelstellingen van de geelzwarten. Ook vindt hij het werken met de jonge spelersgroep in Spijk een prachtige uitdaging. ‘Poolster belde mij en ik moet zeggen dat ze behoorlijk overtuigend waren. Ik ben het gesprek blanco in gegaan omdat ik niet perse hoefde. Na de eerste ontmoeting was ik ook meteen enthousiast. Ze waren goed voorbereid en ik moet zeggen dat ze een prachtig complex hebben. Nadat ik met een afvaardiging van de spelers had gepraat was het voor mij wel duidelijk. De club zocht een jonge, gedreven trainer die de aanpak verder kan ontwikkelen en het team aanvallend laat voetballen. Ik ga die uitdaging graag aan’, vertelt Groeneveld.

Namens het bestuur van Poolster licht André van Gennip toe; ‘We zochten in een bepaald profiel en daar past Bas prima in. Dat hij nog niet eerder als hoofdtrainer bij een club aan het werk is geweest, is van mineur belang. We hebben hele positieve verwachtingen bij de nieuwe hoofdtrainer en denken dat zijn werkwijze goed zal aansluiten op hetgeen Jeroen de Groot de afgelopen jaren heeft neergezet.’ Dat gevoel wordt unaniem gedeeld door alle betrokkenen die aan de sollicitatieprocedure hebben deelgenomen, zoals de spelersraad van de Spijkster selectie.

Poolster gaat de komende tijd verder in gesprek met spelers en staf over de verdere invulling van het nieuwe seizoen. Voor de komende maanden is de aandacht echter vooral gericht op een sterke tweede seizoenshelft waarin de A-selectie onder leiding van de huidige hoofdtrainer Jeroen de Groot gaat proberen om een rol van betekenis te spelen in de lopende competitie. De Spijksters staan in de uiterst boeiende 4e Klasse E momenteel op de vierde plaats op zes punten van koploper DVC Appingedam.

Copyright foto: BG/Eemsmondsport