Close

C1 geeft alles maar moet meerdere erkennen in stadse opponenten

Poolster C1 kon tot afgelopen donderdag nog steeds kampioen van hun poule worden. Nadat het vorige week zaterdag tegen een verdacht sterk NEC met maar liefst 5-0 werd afgedroogd, leek de droom op een titel uiteen gespat. Echter, koploper FC Lewenborg verloor ook tegen een laaggeklasseerde ploeg. In plaats van tegen spelers van hun eigen niveau te spelen kwamen ze opeens GVAV C1 spelers tegen en gingen ze mer 5-4 de boot in. Hetzelfde overkwam Poolster dus tegen NEC. Het resultaat van NEC tegen Ezinge, dat helemaal onderaan bungelde en afgelopen zaterdag werd gespeeld (5-4 winst voor Ezinge) spreekt dan boekdelen. Jammer dat competities soms op deze manier op hun kop worden gezet. Waar je een heel of half seizoen met elkaar aan het bouwen bent, kan dan op deze manier om zeep worden geholpen.....

Afijn, Poolster mocht op donderdagavond een inhaalduel spelen tegen nummer 2 Be Quick. Mocht Poolster deze wedstrijd winnend afsluiten, passeerde het 'the good old" in punten en kon dan op zaterdag 20 mei thuis tegen FC Lewenborg in een rechtstreeks duel kampioen worden door ook deze Groninger ploeg te verslaan.

Poolster begon sterk en na 4 minuten knalde Migèl er weer eentje in en stond het 1-0. Be Quick wilde verzorgd voetbal spelen en Poolster speelde al de hele competitie een counter systeem omdat dit het best bij de eigenschappen van de spelers past en waar het dus ver mee is gekomen. We kunnen immers niet allemaal Barcelona zijn. De coach van Be Quick ergerde zich aan het feit dat zij wel veel balbezit hadden maar dat wij de goals maakten, zoals dit ook in de eerste wedstrijd gebeurde. Toch kwamen de bezoekers op 1-1 en dat was een goed beeld van de krachtsverhoudingen.

De tweede helft ging het op en neer, werd veel van de spelers gevraagd en was het gewoon een leuke jeugdwedstrijd. Poolster kwam weer op een 2-1  voorsprong en ook raakte het paal en lat. Be Quick wist uiteindelijk met een combinatie door het centrum toch de 2-2 te maken. Even later een zondagsschot van een Be Quick speler ; hij nam de bal vanaf zo'n 25 meter op de slof en zag het leer tot zijn eigen verbazing in de kruising ploffen en de 2-3 was een feit. Poolster moest winnen en gaf wat het kon. Toch was het niet gelukkig in de afwerking en had zeker een puntje verdiend maar moest de zege toch uit handen geven.

Hierdoor was Be Quick op een gelijk puntenaantal met nummer 1 FC Lewenborg gekomen en was Poolster niet meer in de race voor het kampioenschap. Jammer, maar ook geen schande. We hebben gewoon lang meegedaan om de eerste plaats en dat is al klasse !

De zaterdag tegen FC Lewenborg bleek dat deze ploeg degelijk in elkaar steekt, weinig fouten maakt en een paar leuke spitsen heeft. Poolster kon zich ook vandaag niet meten met deze ploeg en gaven we veel meer weerstand nu dan in de uitwedstrijd. Ook hier stonden paal en lat weer doelpunten in de weg en kwamen we niet in een positie om Lewenborg bang te maken. Uiteindelijk moest Poolster zich met 0-4 gewonnen geven.

FC Lewenborg en Be Quick 1887 strijden nog om de titel waar eerstgenoemde een veel beter doelsaldo heeft en de oranjehemden ook de terechte kampioen zouden zijn. Als Be Quick echter met meer dan 25-0 van GVAV wint zijn zij kampioen. Je zou het niet verwachten maar in deze competitie weet je het soms nooit wat je tegen komt.........

Poolster sluit af met een aantal toernooien en nog een vriendschappelijk duel tegen FC Olti waarna op 18 juni de clubdag als laatste wapenfeit van het seizoen volgt. Met een derde plaats is goed gepresteerd en hebben we leuke wedstrijden gespeeld !