Close

De zaterdag van F en D1

Poolster F schittert op Finaledag Zaalwintercompetitie.

Op zaterdag 20 februari 2016 werd in Uithuizen de Finaledag van de Zaalwintercompetitie afgewerkt. Poolster had zich met vele teams geplaatst voor dit eindtoernooi. Zo was één team vanuit de C junioren (4de plaats), twee teams van de D pupillen (3de en 4de plaats), één E team (2de plaats) en één F team aanwezig.

In de middag stonden de finales van de E en F pupillen op het programma. De F pupillen traden in hun eerste wedstrijd aan tegen de gasten uit Roodeschool. In de kleedkamer heerste een goede voetbalstemming, de leider van dienst, JP, zorgde dat de pupillen niet te veel werden besmet door de verhalen van de andere aanwezigen. Focus was hier in het codewoord! Aangezien een van de leiders ontbrak had ik de eer om zijn plaats in te vullen.

In de eerste wedstrijd lag de doelstelling op het gebied van het rondspelen van de bal en de omschakeling. Dit viel niet mee in het begin van de eerste pot. Verrassend voor velen kwam Corenos op een 0-1 voorsprong door een harde knal. Poolster toonde veerkracht en bracht de stand gelijk (1-1) . Daarna volgde een gelijk opgaande pot, 1-2, 2-2, 2-3. Daarna ging Poolster door en won de wedstrijd met 5-3. Finn de Weert was bij alle 5 de doelpunten betrokken. 3 assists en 2 goals. De mooiste goal kwam op naam van Ruben die met een fraaie volley de 4-2 maakte.

De laatste pot was laat. De pupillen hebben zich vermaakt met verschillende wedstrijden maar het slotstuk stond in het teken van Potetos – Poolster waarin Poolster het verschil wilde maken. Dit gebeurde ook. Poolster speelde solide en Boris, Ruben en Finn lieten prachtig aanvallende dingen zien. Alles klopte en Poolster gaf een waar visitekaartje af aan alle supporters die waren blijven zitten. Jelle was iedere keer aanwezig met een goede verdedigende ingreep en speelde bijna iedere bal in de voeten van een van zijn mede spelers. Finn, Ruben en Boris creëerden de een na de andere aanval, op en top genieten voor de trainer en leider van dienst. Lex hield bijna zijn doel schoon. Eén bal viel wat vervelend via de paal binnen, maar een paar reddingen lieten zien dat ook Lex zijn steentje heeft bijgedragen aan deze prachtige finale. De eindstand was 4-1 voor de Spijksters!

Terugkijkend op deze dag kunnen we concluderen dat Poolster liet zien dat samenspelen voor F pupillen fantastisch kan zijn. Samen werken en samenspelen is veel leuker dan alles maar alleen willen doen. Deze jongens hebben laten zien dat voetballen een teamsport is met een prachtig resultaat. Toch vond ik het voetbal mooier dan uiteindelijke de eerste plaats!

Drukke zaterdag voor Poolster D1

Het was vroeg zaterdagmorgen. Poolster D1 vertrok rond kwart voor acht richting Delfzijl. Het beloofde een drukke zaterdag te worden. Eerst een competitiewedstrijd tegen NEC D2 en later op de dag strijden om de prijzen op de finale dag in de zaalwintercompetitie.

In Delfzijl was het druk, vele spelers van NEC gingen op de foto voor de plaatjesactie van de plaatselijke supermarkt. Misschien ook een leuk idee voor de COOP in Spijk. Talenten van Poolster sparen… Na de terugkoppeling van vorige week te hebben gehad begonnen we aan de wedstrijd.

Poolster startte verrassend sterk. Er was veel beleving, strijd en passie en dat zorgde voor een zeer goede start van de wedstrijd. Net als tegen Noordpool beloonde Poolster zich niet. Na een wat mindere voetballende fase scoorde Ian Uithoorn na een prachtige bal van achteruit met een fraai stiftje de 0-1. Raoul verdedigde sterk bij de tweede paal waardoor de aanstormende verdediger te laat kwam. Na de openingstreffer ging het spelbeeld flink naar beneden. Het werd een matige pot voetbal dat bestond uit ontzettend veel fouten. De tegenstander begon uit de positie te lopen en Poolster was niet scherp genoeg om hiervan te profiteren. Na dat voor de zoveelste keer balverlies werd geleden door de thuisploeg begon bij Remco de tegenaanval. Remco speelde zich op fraaie wijze helemaal vrij op de middellijn en bereikte Ian. Die met een prachtige uithaal raak schoot. 0-2! Een belangrijk doelpunt voor de pupillen van D1. Na deze goal ging NEC opportunistisch spelen. Alle ballen werden naar voren geschoten waardoor Tom, Koert-Jan, Nik en Remco vol aan de bak konden. Nik maakte een lichte overtreding van ongeveer 25 meter van de goal. Poolster liep flink achteruit en dit konden ze niet meer ombuigen waardoor uit de kluts Nena-Liza werd gepasseerd. 1-2. Dit was tevens de ruststand.

In de rust kwam vooral ter sprake dat we meer gebruik moeten maken van de ruimtes op het veld. Na vorige week konden we wel terug kijken op een leuk eerste kwartier waar we eigenlijk meer doelpunten hadden moeten maken.

In de tweede helft daalde het spel niveau ver onder de grens van wat we voor de winterstop gewend waren. Voetballend was het aan beide kanten niet best. Zowel NEC als Poolster konden de bal niet vaker dan 4x rond spelen. Dit zorgde voor een hele matige pot voetbal. Poolster en NEC creëerden in de tweede helft veel te weinig. Poolster had misschien recht op een strafschop maar ook dat was te veel van het goede geweest. Net voor het einde van de wedstrijd kreeg Veerle van Milan nog een aardige bal. Deze belandde keurig in de verre hoek waardoor Poolster met een 1-3 overwinning vertrok uit Delfzijl.

Terugkijkend op de wedstrijd kunnen we blij zijn met het resultaat. Als groep moeten we weer werken om het spel te verbeteren. Gelukkig trainen we weer een beetje buiten, hopelijk helpt dit om het spel de komende weken voor de supporters weer wat aantrekkelijker te maken.

Na afloop werd er snel gedoucht en omgekleed. We moesten ons op maken voor de alles beslissende finale dag in Uithuizen. Hier zouden Mark, Erwin en Jeroen aansluiten om ons te naar de juiste weg te wijzen. Helaas was hier het resultaat niet fantastisch. Poolster 2 trof een fit Middelstum die goed gebruik maakte van de ruimtes die we weg gaven. Na even weerstand bieden zagen we onze directe tegenstander uitlopen naar een 3-0 overwinning. Poolster 1 trof titelkandidaat Noordpool 1 die een taaie ploeg trof. Poolster 1 ging vol voor de finale plaatsen en zag Noordpool met geluk op 1-0 komen. Toch knokte Poolster 1 zich naar een verdiende 1-1. Helaas kregen ook zei aan het einde de deksel op de neus en maakte Noordpool er nog 2-1 van. Hierdoor werd de wedstrijd om de 3de en 4de plaats gespeeld door Poolster 1 – Poolster 2. Het werd een leuke pot voetbal om naar te kijken. Poolster 1 brak de wedstrijd open en maakte al snel de 1-0. Helaas voor hen gaf Poolster 2 wat gas bij en met fraaie acties en een flinke doses geluk wonnen zij de wedstrijd met 1-2.

Alles gezien te hebben kunnen we terugkijken op een leuke ochtend voetbal. Waarin Poolster D veel karakter en inzet heeft getoond. Talent is in deze groep dan ook zeker aanwezig. Dus de toekomst voor deze ploeg ziet er rooskleurig uit. De komende weken gaan we met elkaar werken aan het spel en hopelijk kunnen we dan met een goed gevoel terugkijken op het afgelopen jaar. Waarin we dan geen prijzen pakken maar wel in de 1ste klasse spelen en met 2 ploegen de finale dag in de zaal hebben bereikt.

 

Beide bovenstaande verslagen zijn opgemaakt door Duurt Stoppels. Bedankt Duurt !!

Ook een leuk verslag van wedstrijd of activiteit? Stuur gerust naar website@vvpoolster.net