Eerste overwinning MB1 op zonovergoten Oldencate

Hoe snel een seizoen weer ten einde gaat bleek afgelopen zaterdag toen alweer de laatste competitiewedstrijd voor de MB1 op het programma stond, thuis tegen Veendam.

Wat begonnen is tijdens de open dag van vorig jaar is uitgegroeid tot een groep meiden die heel veel lol hebben en het leuk vinden om tegen een bal te trappen.

Na de winterstop ben ik deze groep ook gaan begeleiden op zaterdag. Elke week kon ik zien dat er een stukje vooruitgang werd geboekt. Nog niet zozeer in het resultaat maar wel plezier en dat heeft zich vertaald in de eerste overwinning van het hele seizoen.

Liassane tussen de palen, Rianne, Maaike, Hanna en Larissa in de achterste linie. Op het  middenveld Melissa, Merel en Dorine en de voorste linie bestond uit Gerlin, Melanie en Marlou, op de bank begonnen Suzanne, Elvira en Aniek . Gezien het warme weer kon er veel gewisseld worden.

De eerste helft werd gekenmerkt door een gelijk opgaande strijd, mogelijkheden waren er aan beide kanten. In de 13e minuut opende Aniek de score. Kort daarna viel de 1-1. Poolster liet het hier echter niet bij en drie minuten na de gelijkmaker kwamen we weer op voorsprong door een goal van Gerlin. Tot de ranja werd deze stand vastgehouden. Met een voldaan gevoel de rust in en even afkoelen in de kleedkamer. De bekende puntjes werden nog even op de i gezet voor de tweede helft. Zou het dan deze keer lukken?

Kort na het fluitsignaal kregen een strafschop. Marlou legde de bal neer en knalde genadeloos dit buitenkansje binnen. Er bleek bij Veendam iets geknakt te zijn want twee minuten later kon Elvira de voorsprong verder uitbouwen door de 4-1 aan te tekenen en ook de 5-1 in minuut 50 was voor haar. Met nog tien minuten op de klok schoot ook Aniek haar tweede en de 6-1 voor de meiden.

Met een trots en voldaan gevoel liepen we het veld af. De eerste overwinning was een feit. Hopelijk geeft dit een boost naar het volgend seizoen. Het zou leuk zijn als er nog wat dames bij kwamen.

Volgend week spelen we nog een oefenpotje thuis tegen de meiden van FVV(Foxhol) en op 10 en 18 juni nog een toernooi.