Eerste punten voor C1

Zaterdag 12 september was het eindelijk zover ;  de start van de competitie. Helaas wel wéér uit en de eerste thuiswedstrijd staat pas volgende week gepland. Afijn, rond 08.00 braaf in de auto en richting Scheemda alwaar we tegen de plaatselijke C2 aantraden.

We waren laat op het veld en konden amper een warming-up doen. De scheidsrechter wilde op tijd beginnen dus WAKKER WORDEN en aan de bak! De Scheemders speelden in een zwart shirt met roze baan, daaronder een groene broek en blauwe kousen. Volgens sommige moeders aan de kant kon dat toch echt niet...

Even de kat uit de boom kijken hoe het niveau van de tegenstander was. De eerste minuten lieten zien dat het niet hoogstaand was en Poolster hier wel een succesje kon boeken. Maar dan moet het nog wel allemaal even gebeuren. Maar Poolster speelde ook niet op hun best, er ging veel mis, duels gingen we amper aan en te weinig werd voetballende oplossingen gezocht. We gingen mee met hun spel en er ontstond een matige partij voetbal. Langzaam kregen we meer grip en konden we wat druk zetten. Het resulteerde in kansjes en corners. In de 20e minuut een corner van Wisse. Daan reageerde alert en schoof de 0-1 binnen. Hè, we stonden voor en hopelijk gaf het wat meer rust om beter te gaan voetballen. De wisselspelers werden ingebracht en Poolster was nu gebrand om te voorsprong uit te breiden. Wederom een corner van Wisse en nu was het Migèl die de bal tussen de palen werkte (0-2) Vlak voor rust weer een corner van Wisse en in de scrimmage voor de tweede keer Migèl die doel trof. Zo gingen we rusten met een comfortabele 0-3 voorsprong.

Het praatje in de rust hield in dat we a) meer moesten vrijlopen zonder bal b) vaker en harder moesten vragen om de bal zodat we uiteindelijk een grotere uitslag konden maken. De leiders misten ook de laatste 20% inzet en beleving. Nog iets meer laten zien dat je wilt winnen en alles voor elkaar over hebt.

De tweede helft begonnen we iets beter en al vrij snel was er een goal. Wisse nam dit keer een vrije trap en voor de 3e keer knalde Migèl de bal langs de keeper 0-4. Ging het nu lopen en maakten we het af ?  Helaas, we bleven slechts bij vlagen goed aanvallen en soms kwamen we er heel mooi door. Niels en Erwin kregen de bal er net niet in waar Elvira, Wisse of Daan de bal af en toe mooi voor het doel zetten. Migèl dacht nog een keer te scoren maar de bal was volgens de scheidsrechter niet over de lijn geweest en de grens was niet meegelopen. Dus geen doelpunt toegekend. Na de laatste wisselingen speelden we het duel uit en gaven Scheemda teveel ruimte. Zo kregen we de deksel op de neus want de thuisploeg schoot de bal over keepster Aniek in de bovenhoek. Hij zat er zomaar in.

De eerste 3 punten konden worden bijgeschreven toen de scheidsrechter voor het laatst floot en dat is een mooie opsteker. Ondanks dat het niet persé om winnen gaat, wil je toch wel winnen en dat hebben we vandaag gedaan !  Het voetbal moet beter maar we hebben tegen De Fivel, Holwierde en DVC laten zien dat we beter kunnen en gaan vast en zeker volgende week thuis dit weer oppakken.