Close

Eerste samenwerking Holwierde/Poolster JO19 een succes

Voor het eerst samen naar Holwierde, voor het eerst samen naar Poolster, voor het eerst voetballen met jongens die je niet kent,voor het eerst in een wit shirt, voor het eerst in een geel shirt, voor het eerst vijf kilometer fietsen voor een training van en met mensen die onbekend zijn, voor het eerst kritische ouders, voor het eerst andere leiders, voor het eerst andere trainers, voor het eerst andere bestuursleden. Kortom voor de jongens van JO 19 veel voor het eerst.

Ook voor de verenigingen Holwierde en Poolster was er veel voor het eerst. Voor het eerst een zorg voor voetballers die je nog niet kent met verschillende gewoonten vanuit hun eigen club meegebracht. Maar de intentie bij beide verenigingen was dezelfde, we willen dat de jongens kunnen voetballen in een team waar ze zich kunnen blijven ontwikkelen en met plezier kunnen voetballen en dat is ten volle gelukt waarvoor DANK.

In augustus zijn we gestart met trainen in Holwierde onder leiding van Ryan en Teun. Ryan en Teun beide voetballer en trainer bij Holwierde zijn direct gestart om van twee groepen, Holwierde en Poolster, een elftal te maken en voor te bereiden op het seizoen wat op 1 september begon met een bekerwedstrijd in Nieuwe Pekela en eerste resultaat van 2-2. Na noch twee bekerwedstrijden tegen DVC en HFC’15 en een aantal trainingen verder waren de jongens klaar voor de competitie. Je zag aan de kant een elftal wat voor elkaar wou werken en goed kon voetballen. Ook de beide verenigingen waren achter de schermen druk bezig om het voor de jongens nog beter te faciliteren, zo kregen de jongens vanaf 25 oktober op donderdag in het vervolg training in Spijk van Hilko.

Op 22 september zijn we de competitie begonnen met een thuiswedstrijd tegen Middelstum 4-2 winst. Op 29 september hebben we onze enige nederlaag van de competitie geleden uit tegen DVC. De wedstrijden die volgden gingen we steeds beter voetballen en waren we in staat met goed combinatievoetbal onze tegenstanders keer op keer te verslaan. Ook zag je dat de wil om te winnen per week groeide maar dit met respect voor eigen ploeggenoten en tegenstander. Jongens jullie allemaal verdienen hiervoor een heel groot compliment.

En dan is het 1 december de laatste competitiewedstrijd uit tegen Farmsum.De dag waarop voor het eerst in de geschiedenis een elftal wat bestaat uit een samenwerking tussen Poolster en Holwierde kampioen kan worden. De dag begon vroeg voor de jongens, er stond namelijk een ontbijt in de Poolster kantine klaar om 8.30 uur. Een geweldig ontbijt wat erg goed verzorgd was waarvoor dank. Om half tien zijn we vertrokken naar Farmsum voor de wedstrijd die gewonnen moest worden of gelijk gespeeld moest worden om kampioen te worden. Om half elf floot de scheidsrechter om te beginnen, we begonnen nerveus en hadden onze keeper een keer hard nodig om niet tegen een achterstand aan te lopen daarna werd het spel snel beter. Nadat de eerste kop-goal gevallen was (voor iedere kop-goal kreeg de speler die de goal maakte 10 euro van Ryan) begon het te lopen. Na een 3-0 ruststand eindigde de wedstrijd in een 9-1 overwinning. KAMPIOEN! Op naar Holwierde waar patat op de jongens stond te wachten. Geweldig goed geregeld voor de jongens, dank hiervoor.

Een samenwerking die heel goed bevallen is, ik wil graag Rene, Wim en Anco bedanken voor een geweldig seizoen. Ook Ryan, Teun en Hilko enorm bedankt voor het geven van trainingen die het team een team hebben laten worden. Besturen van beide verenigingen die ervoor gezorgd hebben dat de jongens konden voetballen bedankt hiervoor. Ouders/Verzorgers jullie zijn echt onverslaanbaar iedere week weer waren jullie er voor het team KLASSE. En jongens van JO 19 Holwierde/Poolster enorm bedankt voor jullie manier van voetballen, jullie hebben jullie als echte ambassadeurs van deze samenwerking gedragen.

------------------------
Paul Boneschansker