Finaledag ZWC Uithuizen Poolster C

Finale dag ZWC Uithuizen,
21-02-2015
Na weken van voorrondes hadden uiteindelijk 2 van de 3 teams zich geplaatst voor de finaledag van de zaal-wintercompetitie (ZWC). We hadden Poolster C1 ingedeeld in 3 teams. 1 en 2 kwamen uit in de eerste klasse en 3 kwam uit in de tweede klasse. Team 1 en team 3 hadden zich geplaatst voor de finaledag en mochten aantreden in Uithuizen afgelopen zaterdag.
Eerst zouden beide teams de halve finale moeten spelen om zich uiteindelijk te plaatsen voor de finale binnen hun poule. Poolster 1 maakte het erg spannend en won uiteindelijk na strafschoppen van de Fivel waardoor ze zich hadden geplaatst voor de finale. Poolster 3 had het makkelijker en won met 3-1 van KRC en had zich dus ook geplaatst. Bij voorbaat al een erg knappe prestatie om in beide poules in de finale mogen aan te treden!
Maar uiteindelijk had je nog niks, er moest gewonnen worden in de finale voor een eerste plek. Als eerst mocht Poolster 3 het laten zien. Het werd echter een stuk spannender als in de kruisfinales wat resulteerde in een penalty reeks, deze werd gewonnen! Poolster 3 mag zich dus met trots kampioen noemen van de tweede klasse dit zaalvoetbal toernooi! Nu moest Poolster 1 nog laten zien wat het waard was in de eerste klasse. Hun tegenstander was Corenos. In een wedstrijd waarin Poolster vele malen beter was stevende dit ook af op penalty's. Deze werd helaas verloren door onze mannen. Toch een zeer knappe prestatie om eerste en tweede te worden tijdens dit toernooi! Als ik terug kijk op het spel kunnen we ook er tevreden zijn. over het algemeen hebben we de wedstrijden gewonnen door goed combinatie voetbal waarin we constant van achteruit op probeerde te bouwen.
Aankomende weken trekken we hopelijk deze stijgende lijn door op op ons eigen terrein, het grasveld van de VV Poolster!