Poolster 2 op het goede spoor

Het 2e elftal van Poolster mocht het op zaterdag 17 februari opnemen tegen Niekerk 2. Poolster wist vorige week een punt mee te nemen vanuit Holwierde en een week eerder won het van Lycurgus waarmee de resultaten ook eindelijk eens de goede kant op gaan. Niekerk stond 2 punten boven de Spijksters dus bij winst zou Poolster 2 weer een plekje op de ranglijst klimmen en aansluiten in de middenmoot van de competitie. Het team dat vandaag de wei in ging zag er als volgt uit;

Roy Ytsma

Kevin van Dam, Robbin Vriend, Stijn de Regt, Sander Swijghuizen

Colin Uilhoorn, Arjan de Weerdt, Jelte Ritsema

Wesley Bos, Ramon van Gennip en Tom Flikkema

bank: Jeroen Emmelkamp, Sen Pijper, Kevin Bijlsma en Meindert Dijkstra

Genietend van wat zonnestralen zien de toeschouwers dat Poolster de eerste minuten veelal het balbezit heeft. De tegenstander zakt in en laat de thuisploeg het spel maken. De geelhemden proberen gevaar te stichten maar echte kansen zien we nog niet. Niekerk komt voor het eerst naar voren nadat Poolster aan de zijlijn op het middenveld balverlies lijdt en zoekt snel de bal naar voren. En, alsof de duivel ermee speelt, is de eerste de beste tegenstoot direct raak zoals het elftal dit seizoen zo vaak overkwam en staat er na 8 minuten 0-1 op het scorebord. Wederom kan het 2e in de achtervolging. De eerste grote kans zien we in de 19e minuut als Kevin van Dam een mooie voorzet geeft en Ramon van Gennip, vandaag in de spits geposteerd, kan inschieten maar de benen van de keeper raakt en zo de bal langs de verkeerde kant van de paal ziet gaan. Zo weet Poolster vaker het doel van de opponent te beschieten maar de bal gaat of net over, of is prooi voor de doelman. Maar een treffer kan eigenlijk niet uitblijven en gelukkig ziet Sander zijn inzet vanaf de 16 meter via een verdediger de hoek in vliegen en staat het weer gelijk (1-1). Poolster blijft op zoek naar meer maar weet het net niet te laten trillen. Dat doet Niekerk wel. Geheel in stijl van eerdere wedstrijden is een spaarzame aanval van Niekerk genoeg om weer een tikje op de neus te krijgen. Het is verdedigend te slap, niet scherp genoeg en de gasten krijgen de ruimte om uit te halen en zo is de 1-2 in de 40e minuut een feit.

Na rust komen Sven, Meindert, Kevin B en Jeroen in het veld in plaats voor Kevin, Colin, Wesley en Sander.

De tweede helft weer hetzelfde spelbeeld. Poolster heeft het overgrote deel van het balbezit en zoekt naar openingen, Niekerk zakt in en hoopt weer op succes door een snelle counter te kunnen plaatsen. Ook vandaag is Poolster weer de bovenliggende partij maar weet het moeilijk om het overwicht in doelpunten uit te drukken en krijgt het te gemakkelijk goals tegen. In de 57e minuut twee grote kansen achter elkaar. Eerst loopt Ramon goed vrij, wordt aangespeeld maar schiet weer tegen de keeper en daarna staat Arjan helemaal vrij maar is te wild in zijn actie en schiet hoog naast. Het is uitstel voor Niekerk want 3 minuten later maakt Poolster geheel verdiend de 2-2. Een goed genomen hoekschop stelt Robbin Vriend in staat om zijn lengte te benutten en kopt van dichtbij de gelijkmaker binnen. Net bijgekomen van alle commotie kunnen de Spijksters weer juichen want een minuutje later profiteert Kevin B van een situatie waar de keeper te ver voor zijn goal staat en schiet de bal met een fraaie lob vanaf de zijkant de 3-2 binnen. Nu is het zaak om niets meer weg te geven maar er is nog een half uurtje te gaan en Niekerk zal moeten komen. In de 67e minuut een discutabel moment als er een duel is voor het doel van Poolster en Niekerk een penalty claimt. Scheidsrechter Poort wil er niets van weten en laat doorspelen. Het is wel het begin van een meer vervelende fase waar er af en toe kleine opstootjes zijn en de leidsman twee keer een gele kaart moet tonen om het duel in de hand te kunnen houden. Maar de thuisploeg houdt stand al moet keeper Roy een keer uitstekend optreden als eerder Arjan een terugspeelbal geeft in de voeten van een bezoeker uit Niekerk en het net goed afloopt. Uit de corner is Niekerk weer gevaarlijk en de bal gaat maar nipt langs de kruising. Poolster overleeft en gooit vlak voor tijd het duel op slot als Stijn de bal bij Tom krijgt en de aanvaller de bal van dichtbij langs de keeper schuift (4-2). Bevrijdend, want zolang het verschil slecht één doelpuntje is, blijft het toch altijd in de lucht hangen dat er nog iets kan gebeuren. Vandaag niet en geheel terecht een overwinning voor het team van Erwin Heun. Het heeft de weg naar boven gevonden en nu 7 punten uit de laatste 3 duels behaald. Nu zaak om dit spoor te blijven volgen!