Poolster B1 pakt driepunter tegen Bedum

Om 09:15 stonden de mannen van B1 klaar om te vertrekken richting Bedum. Helaas konden een 4-tal jongens er niet bij zijn. Robbin Vriend en Sven Vos hadden nog steeds last van een blessure. Verder waren Stefan en Sebastiaan niet aanwezig. Gelukkig wilden Arjan de Weerdt en Rick Raangs mee om de B1 te versterken. Met goede moed vertrokken we naar Bedum die op een keurige 4e plek staat. Poolster daarentegen doet mee om het kampioenschap en kan bij winst zelfs de koppositie overnemen van Noordpool die thuis aantreedt tegen Middelstum. Wij begonnen aan de wedstrijd met de volgende 11 namen: Mark, Wesley, Sander, Robert, Chiel, Stijn, Rudy, Niels, Twan, Nelson en David. Op de bank zaten Arjan en Rick. Met de harde wind en het kunstgrasveld had Poolster het in het begin er lastig. Desondanks wist Poolster een leuke aanval op te zetten. Nelson die de bal hard voor slingert op Twan die hem in de touwen schoot. 0-1. Een snelle en goede start van Poolster. Daarna werd Bedum steeds gevaarlijker die wakker leek te worden van het tegendoelpunt. Bedum creëerden aardig wat kansen. Een aantal schoten van de aanvallers van de thuisploeg konden Mark niet nerveus maken die een hele goede wedstrijd speelde. In het laatste deel van de eerste helft gingen de kansen gelijk op. Poolster dat nog niet heel goed speelde was wel toe aan de rust. De ruststand was 0-1. Poolster kon tevreden zijn over het feit dat ze voorstonden maar er konden nog wel dingen beter. Na een bespreking in de kleedkamer kwamen de 22 spelers weer het veld op.  Poolster begon goed aan de 2e helft en kreeg direct een grote kans. Een diepe bal op Twan werd gegeven die de bal even vasthield om te kijken wie er mee waren. Twan besloot zelf te gaan wat een goede keuze was en omspeelde zijn tegenstander. Een knap schot van Twan betekende de 0-2 voor Poolster. Bedum was heel misschien zelfs wel gevaarlijker maar toch stond de 0-2 op het scorebord. Daarna zakte Poolster ver in en kreeg Bedum grote kansen. Poolster wist even niet meer waar het zoeken moest en dat pakte slecht uit. Door een misverstand in de defensie van Poolster kon de aanvaller van Bedum de bal binnenschieten. 1-2. Gaat het dan toch nog mis? Met nog 5 minuten op de klok werd het echt spannend. Bedum kreeg nog veel kansen en Poolster dat er snel uitkwam met de ingevallen Arjan en Rick. Met nog een minuut te gaan geeft de scheids aan dat er 5 minuten bijkomen. Poolster raakt vermoeid en Bedum krijgt een enorme kans. Op 5 meter van de goal kan de aanvaller de bal zo inschieten maar dit voorkomt de goed uitgekomen keeper van Poolster. Klasse redding van Mark. Bedum bleef geloven. Een diepe bal uit de achterhoede van poolster zou de 1-3 kunnen betekenen maar de aanval wordt onderbroken door de verdediger van Bedum die nog geel meepakt. De scheids die overigens goed floot maakte hier de juiste beslissing en Bedum moet verder met 10 man. Met nog 3 minuten op de klok is het alles of niets voor Bedum. Poolster roeit alles weg en hopen dat de bal een keer goed valt bij Rick of Arjan. Dan eindelijk na 85 minuten fluit de scheids af. Poolster wint en zet weer een stapje dichter bij het kampioenschap. Het feest werd alleen maar groter toen er een telefoontje uit Uithuizen kwam. Noordpool had verloren van Middelstum en dat betekende dat Poolster de koppositie overneemt in de 2e klasse. Poolster dat vandaag gewonnen heeft op inzet. Het spel was misschien bij vlagen niet heel goed maar toch was de wedstrijd spannend om te zien voor de voetbalkieker. Volgende week reizen de mannen van Peter Kooistra, Marco Dijkstra en Peter van Kooten af naar Ezinge.Bedum - Poolster.jpg 2 Bedum - Poolster.jpg 4 Bedum - Poolster.jpg 5 Bedum - Poolster.jpg 6 Bedum - Poolster.jpg 8 Bedum - Poolster.jpg n3