Poolster trekt weer aan het langste eind

Alweer zaterdag! Dus een wedstrijddag met een thuisduel van Poolster 1 tegen het gepromoveerde ZEC. De ploeg uit Zandeweer doet het, naar verwachting, vrij aardig in de 4e klasse E en bezet, voorafgaand het dit duel, de 6e plaats op de ranglijst met 8 punten uit 5 duels. Poolster deed vorige week hele goede zaken in en tegen Holwierde, waar middels een memorabele 4-6 overwinning er 10 punten op het conto van Jeroen de Groot en zijn team stonden. Een 4e plaats was het resultaat en het betekende aanhaken in plaats van afhaken.

Pupil van de Week Thomas Poort, speler van JO11, deed uitstekend voor hoe je de verdediging van ZEC moet passeren en schoot de bal feilloos in de goal. Daarna was het aan de grote mannen en in de eerste minuten was een fel Poolster te zien dat maar wat graag de tegenstander wilde overrompelen. Het resulteerde in een aantal hoekschoppen en een aantal kleine mogelijkheden maar ZEC kwam de openingsfase zonder kleerscheuren door. Het team van de bevlogen trainer Wilhelm van der Wiel mikte op de counter en af en toe kwamen ze daarmee goed door. Na ruim een kwartier leverde het ZEC een hoekschop op en van daaruit het balbezit aan de rechtervleugel. Youri Buurlage wilde een voorzet geven maar zag, waarschijnlijk tot zijn eigen verbazing, de bal bij de tweede paal binnen vallen, over keeper Roan Herder en zette daarmee ZEC op een 0-1 voorsprong. Een doelpunt die je waarschijnlijk één keer in je carriere maakt. Het gaf ZEC vertrouwen en ze kwamen beter in de wedstrijd. Poolster moest even van de schrik bekomen en weer aan combineren gaan. In de 25e minuut leek de thuisploeg te gaan scoren maar een mooie één-twee tussen Daan en Kevin werd door laatstgenoemde te zwak ingeschoten. Niet veel later was het wel raak. Uit een hoekschop weet Johan Dijkman de bal met het hoofd goed te raken en met een stuit gaat de bal in de hoek, kansloos voor de doelman van ZEC (1-1). Het duel was in evenwicht, zowel ZEC als Poolster kwamen af en toe door maar we zagen geen grote kansen. Dat duurde tot vlak voor rust. In de 40e minuut krijgt ZEC een grote mogelijkheid, ware het niet dat de spits de bal rond de penaltystip niet goed aanneemt en de kans verprutst. Hij stond wel erg vrij. Weer was ZEC gevaarlijk vanaf de rechterflank, waar veel van de aanvallen langs liepen. In de 43e minuut dan het woord weer aan de thuisploeg. Kevin werd over links op avontuur gestuurd en kon de bal laag voorlangs geven. Waar Koen of Raoul de bal binnen leken te kunnen werken is het uiteindelijk ZEC-speler Brian Gerlach die de bal zelf binnen loopt en de 2-1 laat noteren. Direct daarna produceert Poolster één van haar beste aanvallen echter steekt de grensrechter van ZEC de vlag in de lucht, tot grote frustratie van alles wat Poolster is, maar waar scheidsrechter David Veninga het signaal overneemt.

Na de thee komt ZEC goed uit de kleedkamer en duidelijk op zoek naar de gelijkmaker. Het duurt dan ook niet lang aleer er 2-2 op het scorebord staat. Poolster loopt het middenveld te knoeien en verliest te makkelijk de bal. Achterin ligt het open en ZEC loert op dit soort momenten. De directe pass op Melvin Sikkema was uitstekend, Johan Dijkman stond verkeerd en daardoor net te laat om te kunnen ingrijpen, Sikkema kan alleen op Herder af en schiet beheerst raak. De geelhemden moesten opnieuw beginnen om zo weer op voorsprong te komen. Raoul leek met een schot uit de tweede lijn kansrijk maar de keeper tikte de bal over de lat. De doelman doet hetzelfde even later wanneer Daan de bal van dichtbij op doel weet te krijgen, ook nu is een hoekschop het eindresultaat. De thuisploeg dringt in deze fase wel meer aan. Jesse schoot vanaf links de bal over de rechterkruising en was nog niet succesvol maar een minuutje later lag de bal wel in het doel. Daan is in balbezit, slalomt als een skiër om de fel inkomende tegenstanders en wist de bal voor te leggen waar hij ziet dat Raoul precies op de juiste plek staat om het speeltuig binnen te glijden en de 3-2 te maken. Poolster wederom op voorsprong en 3 minuutjes later kunnen de armen weer de lucht in. Kevin komt in kansrijke positie, schiet eerst op een verdediger, schiet in tweede instantie op de keeper, krijgt de bal weer terug en dat schot gaat via de paal uiteindelijk over de doellijn (4-2). Weer veel goals! Wellicht sloop door de marge van 2 doelpunten er wat gemakzucht in de ploeg, ondanks dat er nog maar 70 minuten waren gespeeld. De thuisploeg was even niet scherp, liep te klooien en zag ZEC de bal veroveren. Een lage voorzet werd door Niels en ook Wesley gemist maar bij de tweede paal was Robin Stoter de lachende derde en tikte eenvoudig de 4-3 binnen. Dit mag Poolster eigenlijk niet overkomen maar de spanning zat hiermee direct weer op de wedstrijd. Het was ook meer spannend dan goed, ZEC speelde veelal de lange bal met snelle omschakeling en Poolster ging mee in dit spel, waar de duelkracht een belangrijke factor bleek. Met nog een kwartier op de klok zou er nog van alles kunnen gebeuren maar feitelijk was er voor beide doelen hierna minder te beleven. Er werk met name op het middenveld gestreden voor elke meter en tot grote kansen kwam het niet. In blessuretijd zag de doelman van ZEC zich genoodzaakt om mee naar voren te gaan om de luchtmacht bij een corner te versterken. Hij kon met het hoofd niets uitrichten maar kreeg randje 16 nog wel de ruimte om te schieten. De bal leek hoog in de hoek van het doel te eindigen ware het niet dat Jesse de bal met het hoofd kon wegwerken. De thuisploeg kon de zege over de streep trekken en ZEC had zich kranig geweerd maar moest zich na 95 minuten overgeven.

Door de zege en de uitslagen op de andere velden kan Poolster zichzelf nu terugvinden op de 3e plek met 13 uit 6, vlak achter NEC en DVC. ZEC blijft op de 6e plaats staan al komt Corenos dichtbij omdat het Holwierde versloeg (2-1) en ook nog op een 1-2 voorsprong staat in de gestaakte wedstrijd tegen Omlandia. De Fivel is de rode lantaarndrager met 1 punt en Scheemda bezet de voorlaatste plaats met 2 punten. Voor deze ploegen lijkt het een zwaar seizoen te worden. Volgende week mag Poolster naar Baflo om de degens met Rood Zwart te kruisen. Poolster 3 deed vandaag in Baflo goede zaken door ook met een 4-3 zege de plaatselijke club te verslaan.

Foto`s: A. Flikkema-Smit