Close

Poolster vergeet zichzelf te belonen

Vandaag de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen. Poolster treedt aan tegen Mamio, een goede bekende en altijd een leuke tegenstander. Beide teams zullen vandaag liefst 3 punten bijschrijven en daarmee de nul van de start achter zich laten.

Het hoofdveld leek goed bespeelbaar toch waren de andere thuiswedstrijden eerder op de dag afgelast. Met name de doelgebieden zijn een punt van zorg en het trainingsveld is deze zomer niet ingezaaid (...) en slecht waardoor er nog steeds op de speelvelden getraind is.

Jeroen de Munck besloot te beginnen met Marcel in de goal, de lijn achterin met Tom, Stijn, Richard en Robbert, op het middenveld Johan, Erik en Robin waar de voorwaartsen bestond uit Kevin, Dennis en Danny. Op de bank Dennis, Marco, Jesse en Julian. Grensrechter Klaas Kooistra moest het duel aan zich voorbij laten gaan vanwege lichamelijke ongemakken. Henk Koerts nam zijn taak vandaag op zich.

De eerste fase bestaat uit aftasten. Het is allemaal nog wat voorzichtig en de teams zijn zoekend naar de flow. In de 8e minuut claimt Mamio een handsbal van Robbert op randje 16 meter maar scheidsrechter Westerloo beoordeelt dat de armen langs het lichaam blijven en hiermee van opzettelijk hands geen sprake is. Poolster komt beter in de wedstrijd en het lijkt te gaan lopen bij de thuisploeg. Na een kwartier krijgt Danny een grote kans. De keeper van Mamio is uit positie gespeeld en Danny kan recht voor de goal de bal inschieten. In zijn haast kijkt hij niet goed naar de situatie en ziet een verdediger over het hoofd. Zijn schot kan relatief makkelijk worden gekeerd. Ook Mamio laat zich zien en na een uitval komt het aan op een sprintduel tussen Richard en Pierre Makon. Laatstgenoemde wint en krijgt een meter ruimte om een doeltreffend schot af te kunnen leveren 0-1

Poolster gaat niet bij de pakken neerzitten en een minuut later creeeren ze alweer een goede kans. Danny gaat, in samenwerking met Johan, het duel met de keeper aan. Deze weet te redden maar moet daarvoor wel zijn doel uitkomen. Daarna overschat de beste man zichzelf want hij blijft maar verder uitlopen en schiet de bal richting middellijn, precies in de voeten van aanvoerder Erik Rentema. In de wetenschap dat de keeper uit zijn doel is, neemt hij de tijd om de bal goed te leggen. Het schot dat hij dan vanuit de middencirkel aflevert is perfect. De bal over 50 meter valt precies onder de lat binnen. De verdediger op de doellijn is zelfs kansloos want de bal gaat over hem heen. Een WERELDGOAL, eentje die je waarschijnlijk maar eens in je voetballeven maakt. De 1-1 van Erik was terecht en een beloning voor zijn spel het afgelopen seizoen en zijn huidige rol in het elftal.

Poolster zit er goed in en weet vlolopende aanvallen op de mat te leggen. Mamio komt er gewoon simpelweg niet aan te pas. In de 28e minuut komt DvD door op links en trekt de bal vanaf de achterlijn terug. De bal komt via Robin bij Danny die een schot loslaat. Zijn inzet stuit via de paal recht terug het veld in. Poolster moet de kansen wel gaan benutten anders kan het in een later stadium de ploeg weleens opbreken.

Na een vrije trap van Robin die de bovenkant van de lat scheert, raakt Poolster twee minuutjes later de onderkant van de lat ! Wederom snijdt Poolster als een mes door de Mamio boter en wordt DvD vrijgespeeld. Zijn lob over de uitstormende keeper vindt het aluminium maar ook nu stuit de bal terug het veld in. Weer geen goal. Poolster is dominant maar moet waakzaam zijn want als Mamio met een aantal spelers rond de 16 meter weet te komen en daar gaat voetballen zijn ze wendbaar, technisch vaardig, bewegelijk en dus gevaarlijk. Een schot in het zijnet in de slotminuut gaf dit nog maar eens weer aan.

Poolster speelde een goede eerste helft en had meer moeten scoren om Mamio nu al op een achterstand te zetten. Breekt het de thuisploeg nog op ?

Mamio kwam beter uit de kleedkamers dan Poolster. Een minuutje na het fluitsignaal omspeelt Najib Popal keeper Marcel maar glijdt uit bij het kappen en valt met de arm tegen de bal. Hands en dus weg kans! Mamio bijt meer van zich af al lijkt het toch wat aan kwaliteit te hebben ingeleverd ten opzichte van vorig seizoen. In de 50e minuut weet Marcel met moeite een verdwaalde voorzet uit het doel te ranselen en uit de corner mag Mamio ook vrij inkoppen. De inzet is te zwak om Marcel te verontrusten.

Toch recht Poolster de rug. DvD gaat maar eens de verdedigers van Mamio storen in de opbouw en kan kinderlijk eenvoudig de bal onderscheppen. Het gaat dreigend het 16-meter gebied binnen en hoort Kevin de bal vragen. Zijn breedtepass is perfect en Kevin knalt het leer in de benedenhoek. 2-1 voor Poolster. Geeft het de thuisploeg rust? Nee, Mamio krijgt direct hierna weer een kans maar ook nu keert Marcel de inzet. Robin wordt vervangen door Dennis Smit die rechtsachter gaat spelen. Tom Dijkman schuift door naar het middenveld. Probeert de trainer hiermee zijn elftal weer aan het voetballen te krijgen? Poolster lijkt wat meer greep te krijgen en het lijkt erop dat de goal het team weer op de rails heeft gezet.

Dan een keeperswissel bij de Spijksters. Marcel kan niet verder en heeft teveel last van zijn rug. Zijn vervanger is Kees Dijkman, die in de eerste helft gauw zijn voetbalkleren heeft opgehaald. Het tweede was afgelast dus men had ook eerder Kees kunnen benaderen maar goed, Kees ging verder en liet direct zien dat hij kan keepen. Na een corner van Poolster kwam Mamio er razendsnel uit. De aanvaller speelde de bal iets te ver voor zich uit en dat was voor Kees het moment op in te stappen en zich ervoor te werpen. Hierna moet Kees weer een aantal keren reddend optreden waarbij hij zelfs een keer geblesseerd raakt. Gelukkig kan hij wel verder. Nee, Poolster heeft het de tweede helft niet en moet georganiseerd blijven staan om Mamio van zich af te houden.

In de 78e minuut raakt Kevin licht geblesseerd maar lijkt verder te kunnen. Toch grijpt Jeroen de Munck deze gelegenheid aan om hem te wisselen. Jesse komt binnen de lijnen. De laatste 10 minuten is het zaak geen tegentreffer meer te incasseren. Zo is Poolster toch in de problemen gekomen doordat het in de eerste helft zichzelf onvoldoende heeft beloond. En ja hoor, daar is de gelijkmaker. Weer moet Kees reddend optreden (wat al geen goed teken is) nu ten kosten van een gele kaart en een vrije trap voor Mamio op en meter of 20 van de goal. Jarvis Bernardus laat zien dat met zijn traptechniek niets mis is want hij draait de vrije bal prachtig om de muur in de hoek. 2-2

De fase hierna proberen beide teams nog iets te forceren. Organisatie is er nauwelijks en Poolster komt een paar keer goed weg nadat het achterin op één lijn staat te verdedigen. Met de snelle aanvallers weet je het dan nooit. Poolster is opgelucht als de onopvallend leidende scheidsrechter Westerloo affluit maar als we over de gehele wedstrijd kijken had Poolster de 3 punten in Spijk moeten houden en heeft het team zichzelf niet beloond.

Volgende week wacht Noordwolde dat met 4-1 van De Heracliden verloor. We hopen dat Poolster dan, met het spel van de eerste 45 minuten, het vizier op scherp heeft staan.