Poolster A (weer) KAMPIOEN !!!

Donderdagavond 5 juni stond de inhaalwedstrijd Poolster A - STEO A om 19.30 uur gepland. Vanwege een klein ongeval waren de tegenstanders uit Stedum / Ten Post later dan de bedoeling was waardoor de wedstrijd later moest beginnen. Poolster speelde voor deze gelegenheid in blauwe shirts, de nieuwe jeugdcombinatie van STEO draagt namelijk blauw met gele shirts, ook een zwarte broek en geringde kousen.

Een brede selectie was aanwezig, alle spelers die dit seizoen belangrijk waren voor het team waren uitgenodigd, niemand wilde deze wedstrijd natuurlijk missen. Voorafgaand aan het duel verzamelden de spelers en staf zich om gezamenlijk in de kantine soep met broodjes te eten.

Onder hevige regen blies scheidsrechter van Kooten voor het eerst op zijn fluit rond 10 voor acht. Poolster begon voortvarend, zette STEO al vroeg onder druk en bepaalde vanaf het begin wat er in het veld gebeurde. Na een paar speelse aanvallen mocht Poolster een corner nemen, welke ongelukkig door een speler van STEO bij de 2e paal in eigen doel werd gewerkt. 6e minuut 1-0. Het team lag op koers voor het gewenste resultaat. Direct hierna een prachtige combinatie door het midden van de verdediging van de gasten. Hoofdrolspelers waren Robin en Kevin. Laatstgenoemde werkte beheerst af en de score werd zo een minuut later al verdubbeld. Deed STEO dan niets? Wel degelijk probeerden de gasten kansen te creëren, met name door er snel uit te komen en zo effectief te zijn. In de 9e minuut was één van deze aanvallen in de maak maar keeper Simon wist het schot met zijn voet te keren. Een grote kans voor STEO om terug in de wedstrijd te komen. Twee minuten later een vergelijkbare situatie maar nu kon Daan dermate de, in bal bezit zijnde, speler van STEO hinderen dat deze niet volledig uit kon halen. Het gekraakte schot werd door Simon simpel opgevangen. Poolster combineerde dat het een lieve lust was. De aanwezige toeschouwers, ondanks de regenval toch een aardig aantal, werden bij tijden verwend. Soms werd het combineren tot kunst verheven en vergaten de spelers soms de effectiviteit. Maar dit kan en mag nu nog, bij het seniorenvoetbal zal het waarschijnlijk toch wel iets anders gaan. Na een aanval over vele schijven wist Robert de 3e goal te maken. We schrijven dan de 14e minuut. Over wie de wedstrijd wint bestaat dan al geen discussie meer. Poolster A zal de wedstrijd gaan winnen en hiermee het kampioenschap binnen halen. De keeper van STEO kan zijn doel dan een tijd schoon houden, al heeft hij veel moeite na een vlot lopende aanval via Robert, Robin en Kevin. Toch weet de goalie de bal te keren.

Poolster A speelt zoals we eigenlijk hadden gehoopt dat het Nederlands elftal zou spelen ; fris, frivool, dominant. Tegenstander STEO daarentegen speelt het spel met veel mensen achter de bal en twee snelle spitsen. Lange ballen in de hoop door de verdedigingslinie van Poolster te kunnen prikken. STEO speelt zoals het Nederlands elftal de laatste duels speelde.

In de 32e minuut moet de keeper van STEO zich toch gewonnen geven. Een langlopende aanval genereerde een mooie voorzet waar Gijs met een harde kopbal de 4-0 op het digitale scorebord liet zetten. Zo kabbelde de wedstrijd naar de rust toe en snel vluchtten de mensen de kantine in om weg te komen van de regen en een warme bak koffie, thee of een balletje gehakt te nuttigen.

Vlak na rust hetzelfde spelbeeld. Poolster deed wat het wilde en waar even in de frontlinie balverlies werd geleden waren daar altijd de verrekt goede verdedigers als Peter of Jan. Jan heeft besloten te stoppen met voetbal en te kiezen voor een leven in en om het water. Natuurlijk gunnen en begrijpen we hem en zijn keuze voor zijn carrière maar als je hem ziet spelen is het heel erg jammer dat hij niet ons eerste elftal komt versterken. Ook vandaag weer kort op de man, voetballend goed met strakke inspeelpasses en snel wanneer er gecorrigeerd moest worden. Gelukkig voor Poolster kunnen we wel verder bouwen met Stijn, vandaag geblesseerd maar uiteraard wel aanwezig. Hopelijk kan hij een tijd blessurevrij blijven. We wensen Jan het beste toe.

Terug naar de wedstrijd. De B-ers die vaak mee hebben gedaan maakten ook hun minuten. In de eerste helft Jesse en na rust Ramon en Erwin. Laatstgenoemde liet even zijn wreeftrap zien en knalde van 20 meter de bal hard in de goal. Zo is het in de 50e minuut 5-0. Robin, steevast 'Oele'genoemd, liet even weer iets van zijn kwaliteiten zien. Niet alleen als aangever met slimme passes maar ook als afmaker. Hij maakt de 6-0 en even lijkt het hard te gaan. Kevin heeft weer een sterke loopactie en knalt hard op de paal. Julian, of Juul voor intimi, doet even voor hoe je een schaar maakt. Na een man of drie gepasseerd te hebben behoudt hij de rust en het overzicht, kapt nog eens zodat de keeper op het verkeerde been staat en maakt goed af. Het bord staat op 7-0. In de 73e minuut gaat keeper Simon in de spits. Een geintje natuurlijk maar wie denkt dat Simon niet kan voetballen heeft het goed mis. Niet voor niets vertrouwen de verdedigers volledig op hem wanneer ze de bal terugspelen en opnieuw gaan opbouwen. Het mooie van het verhaal en voor de toeschouwers is dat Simon een vrije trap, gegeven na hands op een 18 meter van de goal, er gewoon in knalt ! 8-0, drie minuten na zijn entree als spits. Ook Pieter, lang geblesseerd geweest en derhalve besloten te stoppen als actief speler, deelt nog even in de feestvreugde en betreedt het veld. Kansen op meer goals zijn er nog wel degelijk. Daan komt twee keren in een uitstekende positie maar weet de keeper op zijn weg. Het duel lijkt zo als een nachtkaars uit te gaan. Duel was al lang beslist en men snakt naar het einde. Toch krijgen de aanwezigen een toetje. Op bijna dezelfde plek als eerder wordt er na een te late sliding een vrije trap aan de thuisploeg toegekend. Pieter denkt ; "wat Simon kan, kan ik ook" en neemt de vrije trap prachtig. Met zijn goal in de kruising wordt het 9-0 en kort hierna vindt de scheidsrechter het wel welletjes. De speler kunnen hun kampioenschap vieren ! Mannen, allen van harte gefeliciteerd met de welverdiende titel !

Hoe een en ander het komende seizoen(en) loopt is nog niet te voorspellen. Wel is duidelijk dat er muziek zit in deze spelersgroep en dat dit een welkome en nodige aanvulling zal zijn bij de senioren. Ik hoop in elk geval dat vele van deze spelers nog heel vaak in het shirt van Poolster een kampioenschap mogen vieren !!