Terechte puntendeling D2

GEO vs Poolster

’t Was weer vroug piss’n… Om 8:00 stond iedereen van D2 gereed om te vertrekken naar het mooie Garmerwolde, onder de rook van onze provincie hoofdstad.

In de auto was het feest, en de stemming zat er al goed in. Als ze net zo goed zouden gaan voetballen, als ze konden kletsen, zat dat wel goed, voor vandaag.

In Garmerwolde was de koffie warm en de kantine aangenaam. De dikke winterjas was echter geen overbodige luxe, het gekwetter van de vogels kwam niet overeen met het gevoel, die de kou gaf…

Susanne liet het spul weer lekker warmlopen, en na de alle nieuwe kapsels en vb schoenen te hebben bewonderd, begon al snel begon het spel waar we voor waren gekomen. In eerst minuut werd mij al gesouffleerd, dat er een heuse kans voor de tegenstander was, die keurig werd gestopt door onze keeper Anric. Voor ons ook een kans. Een voorzet van Niels belandt via Sidney en Elvira binnen het net, maar blijkt buitenspel. Gilles probeert het goed te maken, maar komt de keeper tegen. Dan is er weer Sidney, die goed oppast dat ie niet buitenspel staat, en hij laat zijn tegenstander zweten, door z’n mooie moves. De keeper is hem echter te slim af, en voorkomt dat het een goal wordt. Elvira rent zich de benen uit het lijf, en mag de corner nemen.

Dan is er een goal! Via een voorzet van Niels, scoort Sidney. Ze hebben in deze eerste helft overwegend balbezit, en vele kansen. Elvira probeert het nog een keer, na een voorzet van Sidney, maar helaas is daar weer de keeper, die doet waar ie voor is aangenomen, en de goal voorkomt. KJ neemt een corner en vist achter het net. Dan is er een soort van rally zichtbaar, voor het doel, en pogingen te over. Dan wordt Jasmijn alert gemaakt, als de bal haar kant op komt, en zit ze weer in het spel. Twijfel en onrust op het middelveld; Daan doet wat ie kan. Jasmijn, Elvira en Niels worden gewisseld, voor Roy, Erwin en Gijs. Het duurt een poos voor de rust en de posities weer zijn hersteld.

De Garmerwolders maken gebruik van de onrust van de Spieksters, en Anric voorkomt dat een paar pogingen op het doel slagen. Danique speelt mooi langs de lijn over naar Sidney, die hem afspeelt naar Roy, die een schot op doel waagt, maar mist. Mooie poging, en als de rust in het spel terug lijkt te komen, fluit de scheids dat het tijd is voor de thee.

Na de rust, is het tij niet meer te keren. Meer balbezit voor GEO, meer kansen, en rommelig spel door Poolster. Veel geel op het middelveld. De coach is nu dan ook meer te horen, en zijn opmerkingen zijn zowel treffend als duidelijk, wat soms ook zichtbaar is op de gezichten van de spelers, die vervolgens feitelijk niet meer anders kunnen dan luisteren. We zullen zijn zware basstem op het veld missen, als hij straks leider-af is.

Het duurt even voor er weer een kans is voor Poolster, via een voorzet van Gilles naar Gijs, die opkwam, en via Erwin in de armen van de keeper belandde. Een wissel voor Hjalmar en Gilles, die later nog D1 moeten versterken. Suus gelooft er nog in, staat sterk in de verdediging en zorgt menigmaal voor een bal naar voren.De goal voor GEO, al een tijdje verwacht, komt dan eindelijk. Anric is echter niet te ontmoedigen, en roept z’n team op tot concentratie.

Een paar corners voor Poolster geven weer wat reuring voor de goal, en er wordt motiverend geroepen langs de lijn; de bekende termen “zakkeh, trek hem breed”, en bij de tegenstanders werd zelfs “drukkehh” gehoord. Wat dat moge inhouden, in voetballand, is mij niet geheel duidelijk. Na een aantal corners voor GEO is de eindstand,1-1, met 1 punt gaan we terug naar Spijk, waarbij gezegd mag worden, dat met de eerste helft voor ons, en de tweede voor GEO, het een terechte uitslag is.