SPIJK – Na de oefenwinst op Onstwedder Boys waren in de tweede week van de voorbereiding Farmsum en Z.E.C. bereid gevonden om de degens met Poolster te kruisen. De ploeg uit Farmsum kwam op de dinsdagavond langs en de Zandeweer Eppenhuizen Combinatie op zaterdag de 27e.

Poolster 1 - Farmsum 1
Trainer de Groot begon dit duel met de volgende elf;
Daan, Robin, Wesley, Kevin, Tom, Marco, Sander, Koen, Niels, Jesse en Johan.

Het leek de eerste fase op zomeravondvoetbal en gezien de weersomstandigheden een logisch gevoel. Poolster was meer in balbezit en de eerste kans was voor Johan de Groot maar hij werkte het speeltuig, na een voorzet op maat van Marco, niet alleen over het doel, maar zelfs over het vangnet waarna de bal boven in een boom bleef steken. Ook Johan moet even weer het goede gevoel krijgen. Na 20 minuten dan wel de voorsprong voor de thuisploeg. Het doelpunt komt tot stand door een foutje van een verdediger van Farmsum maar Jesse schiet wel fraai in
de kruising (1-0).

Farmsum probeert mee te komen met Poolster maar is niet bij machte om op alle vlakken weerstand te bieden en loopt veelal achter de feiten aan. 10 minuten voor het rustsignaal wordt het 2-0 en wederom is Jesse de maker van het doelpunt. Slecht gedekt en fysiek te sterk heeft hij weinig last van zijn opponent bij het inkoppen en laat de doelman kansloos. Met deze stand floot scheidsrechter Poort voor de rust. Poolster had 4 mogelijkheden waarvan er twee werden benut, de gasten uit Farmsum kwamen nog niet tot een uitgespeelde kans.

De tweede helft bracht een aantal nieuwe namen op het veld en het team bestond uit;
Jelte, Robbin, Johan D, Ferdinand, Peter, Migel, Marco, Tom, Kevin, Daan en Mark.

Direct na de hervatting ging Poolster in de aanval en in de 46e minuut maakte Farmsum ongelukkig een overtreding op de instormende Mark, die uit de rug kwam en over het hoofd werd gezien door de verdediger van de geel-rode formatie. Kevin benutte dit buitenkansje (3-0).

Poolster was, gesteund door de snelle treffer, fanatiek in de aanval en het wachten was op uitbreiding van de score. Met de klok op 60 minuten is de volgende treffer dan ook een feit. Mark gaat goed door over de linkerkant en zijn voorzet vindt de linker van Migèl die hoog de 4-0 binnen schiet.

Net als de eerste helft ging de warmte na zo'n 25 a 30 minuten in de benen zitten en werd het lastiger om de gevraagde meters te maken. Het spelniveau zakte daarmee iets. Kansen ware nog wel te noteren alleen werd er niet meer gescoord. Poolster behaalde een regelmatige overwinning op Farmsum dat een sportieve tegenstander was en in deze fase een mooie tegenstander.

Poolster 1 – Z.E.C. 1
Met Marcel, Robbert, Robin, Tom, Wesley, Marco, Johan, Koen, Mark, Jesse en Kevin werd op de zaterdag aan de volgende oefenwedstrijd begonnen. Nu was Z.E.C. de tegenstander. De ploeg had vorig seizoen uitstekende gepresteerd en was dichtbij promotie naar de 4e klasse. Ook dit seizoen zal het ongetwijfeld in het linkerrijtje terecht komen en wie weet voor een verrassing kunnen zorgen.

In het begin verstopte Z.E.C. zich niet en was de eerste 10 minuten kansrijker dan de thuisploeg. Dit kwam met name doordat er, centraal op middenveld, een paar keer balverlies werd geleden omdat Z.E.C. fysiek sterker was en het duel aldaar gewonnen werd en men snel kon doorschakelen naar een steekpass richting spitsen. Tot grote kansen kwam het niet en Marcel werd niet echt in problemen gebracht.

Na een kwartiertje spelen dan een goede actie van Jesse, die met een lage voorzet voor het doel langs, Johan Dijkman kan vinden die bij de tweede paal goed was doorgelopen en wel raad wist met de geboden kans (1-0). Z.E.C. was in een tweetal momenten gevaarlijk maar stonden in beide gevallen net aan buitenspel en, ondanks dat de afronding puik was, telden de treffers niet en bleef de stand intact. Op het half uur leek Poolster de voorsprong te kunnen vergroten maar de vrijgespeelde Jesse schoot de bal niet ver genoeg in de hoek en de keeper kon redding brengen. Tien minuten voor de rust dan toch de 2-0 voor Poolster door een doelpunt van Marco en tegen het rustsignaal ook nog 3-0 door een goal van Robbert vanaf de middellijn via binnenkant paal. Een beauty.

Na rust weer een aantal mutaties: Johan de G. en Migel vervingen Mark en Koen, Marcel maakte plaats in het doel voor Daan.

Poolster begon weer voortvarend aan het tweede bedrijf. In de 5e minuut na rust joegen de aanvallers van de geel-zwarten op een weifelende defensie van Z.E.C. en uiteindelijk won Migèl zijn duel en wist binnen te werken (4-0). Twee minuutjes later maakte ook de andere invaller zijn goaltje nadat Kevin over links goed de achterlijn haalt en teruglegt. 5-0 Johan de Groot. Wanneer ZEC een tegenaanval plaatst kan ook Daan zich onderscheiden en wint een 1:1 duel van de spits waarmee een tegendoelpunt wordt voorkomen.

Rond de 65e minuut werden Johan D en Robbert, die wat last van zijn knie lijkt te hebben, vervangen door Robbin en Peter. In deze fase geen risico’s nemen met blessures, ook al zijn ze licht van aard. Poolster had weinig meer te vrezen van de gasten maar wist de score nog niet verder uit te bouwen. Migel stuitte op de doelman, Tom mikte de bal, na een lekkere kaats met Jesse, over de lat.

Een kwartiertje voor tijd vielen Arjan en Sander in voor Marco en Wesley. Trainer Jeroen eiste in de laatste fase van het duel meer van zijn groep en wilde meer zien van hetgeen was afgesproken, ook al stond het 5-0. Arbeid moest geleverd blijven worden om fit te zijn in situaties dat het in duels wordt gevraagd, bijvoorbeeld als de stand 1-1 zou zijn. De 6-0 viel een paar minuten voor tijd. Wederom een goede actie van Kevin, ook nu over links. Zijn hoge bal wordt door Migèl op de borst aangenomen en achter de doelman van Z.E.C. geknald. Poolster wist bij vlagen goede combinaties op de mat te leggen en gevarieerd aanvallend te spelen. Ook niet onbelangrijk is dat het tot op heden nog geen tegentreffer heeft te hoeven incasseren wat aangeeft dat het organisatorisch al redelijk staat.

Verslag: A. van Gennip
Foto`s: S. Bos