Close

We gaan los!!!

Wellicht heeft u de positieve ontwikkelingen over de nieuwbouw in de krant gelezen. Politiek Eemsdelta heeft inmiddels groen licht gegeven voor de aanpak van Sportpark Oldencate.

Als u goed op het terrein kijkt, ziet u dat men al enkele weken bezig is met de voorbereidingen. Zo zijn er bijvoorbeeld al verschillende bomen gesnoeid, struiken verwijderd en inspecties geweest. Aankomende week beginnen de nutsbedrijven met het afsluiten en verleggen van leidingen.

De planning is dat er vanaf 26 oktober gesloopt gaat worden. Het voorste deel van de kantine zal worden afgebroken. Het gedeelte vanaf de bar t/m de kleedkamers blijft staan. De aannemer zorgt voor een tijdelijke voorziening van de kantine. Deze zal tegen de huidige bestuurskamer worden gebouwd. Er bestaat ook een mogelijkheid dat er units tegenaan gezet worden. Dat is nog even afwachten.

Na het slopen, dat ongeveer 10 dagen gaat duren, begint men met het grondwerk. Dat zal ergens rond 9 november plaatsvinden. De “dijk” zal worden afgebroken en de container die daar staat, zal worden verplaatst. Tevens zal ook het “Mavohok” (entreehok) worden afgebroken.

Rond 23 november gaat de start van de nieuwbouw echt beginnen en gaan de eerste heipalen de grond in.

De planning is dat eind 2023 alles gereed is. Het oude gymgebouw en de kantine + kleedkamers worden pas afgebroken als de nieuwe voorzieningen in gebruik worden genomen.

Zoals u leest, kunnen we nog maar 2 zaterdagen gebruik maken van de huidige kantine. We hebben daarom besloten om hier 2 feestzaterdagen van te maken. Aankomende zaterdag en volgende week zaterdag zal er een DJ aanwezig zijn, die er samen met ons een mooi feest van gaat maken.

We hopen u/jou ook te zien!