Close

Wegen van hoofdtrainer Jeroen de Groot en v.v. Poolster gaan scheiden

Voetbalvereniging Poolster en hoofdtrainer Jeroen de Groot gaan na dit seizoen uit elkaar. De Groot, bezig aan zijn vierde seizoen als hoofdcoach, heeft het besluit genomen op basis van een verandering in zijn werksituatie, waardoor hij minder tijd zal kunnen vrijmaken voor het hoofdtrainerschap. Dit gegeven, naast het feit dat 4 jaren best een lange periode is, is de aanleiding om niet met elkaar verder te gaan al is de relatie tussen spelersgroep en trainer nog uitstekend. Een optelsom van meerdere factoren was echter de uitkomst van dit evaluatiemoment.

De Spijksters draaien goed mee in de zaterdag 4e klasse E en onder De Groot zijn dit seizoen een aantal jeugdspelers ingepast. Vanuit de vereniging is men uitermate tevreden over de scheidende hoofdtrainer maar respecteren het besluit van De Groot en zal op zoek moeten naar een nieuwe hoofdtrainer voor het volgende seizoen.
De sollicitatieprocedure zal zeer binnenkort in gang worden gezet en het bestuur hoopt binnen redelijke termijn met kandidaten om tafel te kunnen gaan. Uiteraard kan en zal het de tijd nemen om een zorgvuldige afweging te maken welke trainer goed bij de vereniging zal passen.

Over zijn beslissing zegt De Groot: ‘Gemakkelijk was deze keuze niet, maar het leven gaat door. Het heeft me best wat slapeloze nachten opgeleverd omdat ik het nog steeds enorm naar mijn zin heb bij Poolster en met veel plezier naar iedere training en wedstrijd ga. Het was heel moeilijk om op rationele wijze een besluit te nemen en niet in emoties te vervallen. In een gesprek met het bestuur heb ik laten doorschemeren dat ik het er aan toe heb om in mijzelf te investeren en dat ik dat niet qua tijd en energie niet met het hoofdtrainerschap kan combineren.’

Volgens De Groot, die het geelzwarte tenue als speler bijna twee decennia heeft gedragen, is de koek nog lang niet op bij hem. ‘Absoluut niet. We gaan dit seizoen op een mooie manier proberen af te sluiten. Ik gun iedere andere trainer deze groep. Als ik zie hoe de jongens zich inzetten voor de vereniging, de wedstrijden en de trainingen? Dat is gewoon fantastisch. Dat in combinatie met het nieuwe onderkomen belooft veel goeds voor de toekomst van Poolster. Ik geef toe dat het verdraaid moeilijk om afscheid van deze club te nemen, maar je weet dat er ooit een keer een einde komt aan het hoofdtrainer zijn bij een club, omdat een coach slechts een passant is. Je kunt wachten tot het allemaal minder wordt of er voor kiezen om te stoppen als de chemie er nog is. Ik heb voor het laatste gekozen. Het raakt me echt dat we straks allemaal een eigen weg gaan, maar ik ben blij dat het nu helder is. We kunnen ons nu weer op de wedstrijden richten. We zijn goed begonnen en het zal geen gemakkelijk seizoen worden, maar ik weet zeker dat mijn keuze niet van invloed op de resultaten zal zijn. We gaan verder met de inhoud en de ontwikkeling van de jonge jongens. Deze groep kan nog jarenlang mee en ik spreek dan ook de hoop uit dat de volgende trainer eveneens een steentje kan bijdragen aan de verdere ontwikkeling van deze prachtige vereniging.’